OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Με απόλυτη επιτυχία το διήμερο στη Ζάτουνα, αφιερωμένο στο Μίκη Θεοδωράκη

To διήμερο πολιτικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων – που θα γίνει θεσμός – αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, με το παράλληλο αφιέρωμα «60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη», ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Ζάτουνα, στον δήμο Γορτυνίας, στην επέτειο συμπλήρωσης δυο χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.
Την επιτυχία βέβαια τη μετρά κανείς βασιζόμενος και σε υποκειμενικά κριτήρια, σίγουρα όμως όλοι οι συμμετέχοντες, αφήσαμε πίσω μας τη Ζάτουνα, με ενισχυμένα τα πνευματικά και ηθικά μας εφόδια, αναφέρει ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης.
Περιγράφοντας τις δράσεις του διημέρου ο κ. Κούλης μας αναφέρει:
Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα πρώτη του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη Αρκαδίες Ζάτουνα, εγκαινιάσαμε εντός του ομώνυμου Μουσείου στη Ζάτουνα την έκθεση, «60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη». Ακολούθησε σχετικό αφιέρωμα στη μνήμη του με τις ομιλίες των υιού Λαμπράκη, Γρηγόρη και των βουλευτών Σοφίας Βούλτεψη, Κατερίνας Νοτοπούλου, Δημήτρη Μάντζιου και Νίκου Καραθανασόπουλου.
Προβλήθηκε μήνυμα του Γορτύνιου διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά ενώ, το συμπόσιο έκλεισε με παρέμβαση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου. Η πρώτη του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με συναυλία της ΕΛΜΕ Ευβοίας.
Εχθές Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως π. Ιάκωβος Κανάκης, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ζάτουνα.
Ύστερα, στο «καφενείο του Μίκη» παρουσιάστηκε ο ιδιόχειρος χάρτης με το σχέδιο απόδρασης του κορυφαίου συνθέτη ενώ, ακούστηκαν σπάνιες διηγήσεις και τραγούδια του.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με τον Πρόεδρο του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας Παρασκευά Παρασκευόπουλου, τον Διευθυντή του Συλλόγου «Φίλων της Μουσικής» Αλέξανδρο Χαρκιολάκη, την Υπεύθυνη αρχείου Ελληνικής Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη του Συλλόγου «οι φίλοι της Μουσικής» Βάλια Βράκα και τον εκπρόσωπο της εταιρείας NOVA Πέτρο Ζησιμόπουλο, παρουσιάσαμε το Σχέδιο υλοποίησης του ψηφιακού εικονικού μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, οι εργασίες για το οποίο ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα. Το Φεστιβάλ έκλεισε με τη συναυλία της παιδικής-νεανικής χορωδίας Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, με μαέστρο τον Στέφανο Καρδιόλακα.

Με τη διττή ιδιότητα του Δημάρχου Γορτυνίας και του Αντιπροέδρου Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι προσπαθούν φιλότιμα, δημιουργικά και εμπνευσμένα, να διατηρήσουν το όραμά μας για το Μουσείο ζωντανό. Παρασκευά, Ελισσώ, Τζένη, Σμαρώ, Αλέξανδρε, Βάλια,
Στέφανε και λοιποί, σας είμαι ευγνώμων! Επίσης, ευχαριστώ θερμά την οικογένεια Γρηγόρη Λαμπάκη που λάμπρυνε με την παρουσία της το φετινό Φεστιβάλ, τους συνεργάτες μου στο Δήμο, και όλους όσους μας τιμήσατε με την πολύτιμη παρουσία σας!  Συνεχίζουμε…

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αιγάλεω δημιουργεί Μητρώο Εθελοντών

otavoice

Δ.Β.Β.Β: Αποκαλυπτήρια προτομών των πυροσβεστών Α. Μπόσινα και Π. Σκούρτη

otavoice

Τιμήθηκαν οι ήρωες στην επετειακή εκδήλωση της μάχης του Ωρωπού

otavoice

Δ.Κορινθίων: Αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων σε τρία γήπεδα

otavoice

Δ.Κοζάνης: Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης διαβάσεων σε κεντρικές οδούς

otavoice

Δ.Θεσ/νίκης: Ο Σπύρος Τζελέπης νέος εντεταλμένος σύμβουλος για τα αδέσποτα

otavoice