OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στις γειτονιές της Αθήνας ο Βασίλης Κορομάντζος συνομιλεί με τους πολίτες

Μπήκαμε για τα καλά στην τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών και σε όλη τη χώρα συνδυασμοί και  υποψήφιοι έχουν πάρει φωτιά για να κερδίσουν την ψήφο των πολιτών.

Άλλοι παλαιότεροι έχουν την εμπειρία και κινούνται μεθοδικά, ενώ οι νεότεροι και κυρίως οι πρωτάρηδες έχουν πέσει στα βαθιά και παλεύουν να επιπλεύσουν.

Η περίπτωση όμως του πολύπειρου Αντιδημάρχου Αθηναίων, Βασίλη Κορομάντζου, είναι διαφορετική. Θα λέγαμε πως είναι για πολιτικό σεμινάριο. Με μακρά θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων έχει διατελέσει σε πολλές καίριες θέσεις και πλέον έχει μάθει πως κερδίζεται το εκλογικό παιχνίδι.

Μπορεί να λένε ότι ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά ο Βασίλης Κορομάντζος ξέρει πως αν δεν βάλεις στα πόδια σου φτερά και δεν γυρίζεις γειτονιά γειτονιά, δεν σφίξεις χέρια, δεν ακούσεις παράπονα, προβλήματα και ανησυχίες των πολιτών, η κάλπη είναι άδεια και τίποτα δε είναι δεδομένο. 

Εδώ και ένα μήνα περίπου παράλληλα με τις καθημερινές υποχρεώσεις του στο δήμο ως Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επισκέψεων στις γειτονιές της Αθήνας, στην Κυψέλη, στην Πλατεία Αττικής, στην Λαμπρινή, στους Αμπελόκηπους, στο Παγκράτι, στον Άγιο Παύλο και κυρίως ακούει τους συνδημότες του για το πόσο είναι ή δεν είναι ευχαριστημένοι από την δημοτική αρχή αλλά και την δική του παρουσία.

Ακολουθεί ένα φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις του Βασίλη Κορομάντζου στις γειτονιές της πρωτεύουσας:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Βασίλης Κορομάντζος γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από την Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών με ειδίκευση στη Δημόσια Διοίκηση.

Ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εισηγητής του Αστικού και Εμπορικού Δικαίου στο Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.

Από το 1986 εκλέγεται  Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων. Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος στις περισσότερες διευθύνσεις ενώ το 2006 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Το 2007 εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος. Με την ιδιότητα αυτή εκπροσωπούσε την ΚΕΔΚΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών.

Διετέλεσε Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, υπεύθυνος του Επαρχιακού Τμήματος.

Σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση Μιτζικού στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, κατά της επέκτασης θυροφράγματος Κάρλας και διώρυγας στο φράγμα Γυρτώνης

otavoice

Τέλος τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό – Βίντεο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

otavoice

ΠΝΑ: Το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο προηγμένης τεχνολογίας στην Κω

otavoice

Αύριο, Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Αττικής, στην Παλαιά Βουλή

otavoice

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Γιορτή Μούστου για δεύτερη χρονιά στις 6 Σεπτεμβρίου

otavoice

Δ. Καισαριανής: Με επιτυχία διεξήχθει η διημερίδα «Προσφυγικοί οικισμοί»

otavoice