OTA VOICE
Uncategorized

Ο Μενέντεζ αποχώρησε προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ αποχωρεί προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σούμερ ανέφερε «Ο Μπομπ Μενέντεζ ήταν αφοσιωμένος δημόσιος υπάλληλος και παλεύει πάντα σκληρά για τους ανθρώπους του Νιου Τζέρσεϊ. Έχει δικαίωμα σε δίκαιη διαδικασία και δίκαιη δίκη».

Πρόσθεσε ότι ο Μενέντεζ θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής «μέχρι να επιλυθεί το θέμα».

Σύμφωνα με τους κανόνες του Δημοκρατικού Συνεδρίου, ένα μέλος σε ηγετική θέση ή με προεδρία πρέπει να παραιτηθεί εάν κατηγορηθεί για κακούργημα, αλλά μπορεί να αποκατασταθεί εάν οι κατηγορίες ακυρωθούν ή μειωθούν σε μικρότερη κατηγορία.

Η αποχώρηση του γερουσιαστή αποτελεί μεγάλο πλήγμα στα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου, σε σημείο που θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο η ισορροπία αεροπορικών δυνάμεων στο Αιγαίο.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο νέος επικεφαλής της Επιτροπής, αν και φιλέλληνας, δεν θα αντισταθεί στις πιέσεις του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και θα προχωρήσει σε έγκριση της πώλησης των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα

Έναρξη των εκδηλώσεων για τη “Ναυτική Εβδομάδα 2024” στην Καλαμάτα

otavoice

Σε φυσιολογικά επίπεδα επιστρέφει η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου

otavoice

Επέστρεψε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης – “Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαφράφουν…”

otavoice

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο και απαιτητικό σχεδιασμό»

otavoice

Δ. Κοζάνης: Άλλες 52 στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς και δεσποζόμενων ζώων

otavoice

Πατέρας 19χρονου: Όλα είναι σάπια, κατεστραμμένα, δεν υπάρχει άδεια πουθενά

otavoice