OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εθνοκάθαρση στο Αρτσάχ: Στο δρόμο της προσφυγιάς 120.000 Αρμένιοι

Σχέδιο εθνοκάθαρσης των Αρμενίων, από τον δικτάτορα Αλίεφ, εκδιώκονται από τις πατρογονικές τους εστίες.  Ένα σύγχρονο δράμα για τον αρμενικό πληθυσμό του Αρτσάχ. 

Εκατοντάδες – ή και χιλιάδες – άνθρωποι, πολλοί με παιδιά και αποσκευέςέκαναν ουρά για να επιβιβαστούν σε λεωφορεία, ενώ μέχρι τις 05:00 σήμερα το πρωί (04:00 ώρα Ελλάδας), περισσότεροι από 2.900 άνθρωποι από το Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) είχαν περάσει στο έδαφος της Αρμενίας.

Σχεδόν 3.000 άτομα βρίσκονται ήδη στο κέντρο υποδοχής στο Κόρνιτζορ. Η ηγεσία των 120.000 Αρμενίων, ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι  δεν θέλουν να ζήσουν ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν και ότι θα αναχωρήσουν για την Αρμενία επειδή φοβούνται διώξεις και εθνικές εκκαθαρίσεις.

Ήδη υπάρχουν αναφορές για βίαιες συμπεριφορές των αζερικών στρατευμάτων και λεηλασίες.

Η αρμενική ηγεσία του Αρτσάχ, που πλέον έχει καταληφθεί από το Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε σήμερα πως όλοι όσοι επιθυμούν να φύγουν για την Αρμενία, μετά την αζέρικη στρατιωτική επιχείρηση της περασμένης εβδομάδας, θα έχουν την ευκαιρία να το πράξουν.

Οι πρόσφυγες συνοδεύονται μέχρι τα σύνορα της Αρμενίας από την ειρηνευτική δύναμη της Ρωσίας  στην περιχοή.

Στην πρωτεύουσα  Στεπανακέρτ , όσοι είχαν καύσιμα άρχισαν από χθες, Κυριακή, το βράδυ να παίρνουν με τα αυτοκίνητά τους το διάδρομο Λατσίν προς τα σύνορα με την Αρμενία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Ρόιτερς.

Σε φωτογραφίες του Ρόιτερς εικονίζονται δεκάδες αυτοκίνητα να αναχωρούν από την πρωτεύουσα με κατεύθυνση αυτό τον ορεινό διάδρομο, ενώ σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιγράφουν το τέλος μιας κοινωνίας που υπήρχε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ επί 2.000 χρόνια. Όταν η ιστορία του Αζερμπαϊτζάν που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της περιοχής, ξεκινά μόλις το 1918.

 

Ύστερα από μία 24ωρη επιχείρηση-αστραπή του αζερικού στρατού, οι Αρμένιοι στο Αρτσάχ  αναγκάστηκαν να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός. Η άνευ όρων συνθηκολόγηση τους πυροδότησε κύμα διαδηλώσεων κατά του πρωθυπουργού  της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν στην πρωτεύουσα της χώρας Γερεβάν, που τον κατηγορούν για προδοσία και απαιτούν την παραίτηση του.

Στην πρωτεύουσα Στεπανακέρτ σήμερα….τα παιδιά αποχαιρετούν την πόλη τους, αφήνοντας στους τοίχους τα ονόματα και τα αποτυπώματά τους!!! ❤
Αρτσάχ Εθνοκάθαρση 2023

 

Σχετικά Άρθρα

Χαμάς: Δημοσίευσε επιστολή του δολοφονημένου Αμερικανού ομήρου προς τον Μπάιντεν

otavoice

Ν.Παππάς στο ΕΡΤΝews: Ζούμε τις συνέπειες ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος

otavoice

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο πατέρας του 14χρονου δράστη των πυροβολισμών στην Τζόρτζια

otavoice

88η ΔΕΘ: Οι συγκεντρώσεις και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας

otavoice

Μεσανατολικό: Αποχώρησαν οι ισραηλινές δυνάμεις από τη Τζενίν, μετά από δέκα ημέρες ταραχών

otavoice

Κένυα: 17 μαθητές απανθρακώθηκαν σε φωτιά που εκδηλώθηκε στο σχολείο τους

otavoice