OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ονειρεύεται F16 με πιλάφια, ο Ερντογάν, θεωρώντας “εκτός κάδρου” τον Μενέντεζ

“Θέλει να κρυφτεί ο ψευτοσουλτάνος αλλά η χαρά δεν την αφήνει”, Το λαϊκό ρητό αποτυπώνει την παραληρηματική κατάσταση που βρίσκεται σταθερά ο Τούρκος Πρόεδρος και που μετά την εξέλιξη στην υπόθεση Μπομπ Μενέντεζ,  θεωρεί ότι θα ανοίξει ο δρόμος να εγκρίνει η Γερουσία το εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει παγώσει. Ονειρεύεται χωρίς τον ξενοδόχο… που στην προκειμένη είναι ο Μενέντεζ, πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Η Τουρκία πρέπει να μετατρέψει τις νομικές προκλήσεις του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ σε ευκαιρία για την αιτούμενη αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Ουάσινγκτον“, δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας με δημοσιογράφους εν ώρα πτήσης, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στον Μενέντεζ λέγοντας ότι είναι πλέον “εκτός κάδρου”, αφού κατηγορήθηκε ότι δωροδοκήθηκε από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ. Αυτό είναι “επωφελές” για την Τουρκία, πρόσθεσε.

Ο Μενέντεζ, Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, αντιτίθεται εδώ και καιρό στην ενδεχόμενη πώληση F-16 στην Τουρκία και επέκρινε τον Ερντογάν όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του, χαρακτηρίζοντας τον κοινό δικτάτορα.

Ναι στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αν πάρουμε τα F-16

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα τηρήσει την υπόσχεσή του για την επικύρωση της υποψηφιότητας της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανοίξει τον δρόμο για την πώληση των F-16 στην Αγκυρα.

Ο Ερντογάν διευκρίνισε ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ την προηγούμενη εβδομάδα στην Νέα Υόρκη. «Αν (οι ΗΠΑ) τηρήσουν την υπόσχεσή τους, το κοινοβούλιό μας θα τηρήσει την δική του υπόσχεση επίσης. Το τουρκικό κοινοβούλιο θα έχει τον τελευταίο λόγο για την ένταξη της Σουηδίας», είπε ο τούρκος πρόεδρος.

Ο διάδρομος μέσω Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν πρέπει να ολοκληρωθεί

Την επομένη της επίσκεψής του στον αζερικό θύλακα του Ναχιτσεβάν και την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάν Αλίεφ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το σχέδιο του επονομαζόμενου διαδρόμου του Ζανγκεζούρ που θα ενώνει τον αζερικό θύλακα με το Αζερμπαϊτζάν περνώντας μέσα από το έδαφος της Αρμενίας (ή του Ιράν) πρέπει να ολοκληρωθεί.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξήγησε ότι, αν η Αρμενία δεν δεχθεί να επιτρέψει το άνοιγμα του διαδρόμου μέσα από το έδαφός της, το Ιράν διάκειται θετικά απέναντι στην ιδέα να επιτρέψει το άνοιγμα του διαδρόμου μέσα από το ιρανικό έδαφος. Τόσο η Τουρκία όσο και το Αζερμπαϊτζάν ζητούν το άνοιγμα του διαδρόμου του Ζανγκεζούρ από τον Δεύτερο Πόλεμο του Καραμπάχ το 2020.

Πηγή πληρ ertnews

Σχετικά Άρθρα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Παύλος Γερακάρης

otavoice

Θρίλερ με την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, που απειλείται με «βραχυκύκλωμα»

otavoice

Τουρκία: Ιστορική επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου – Αλ Σίσι και Ερντογάν υπέγραψαν 17 συμφωνίες

otavoice

Τζ. Μελόνι προς υπ. Πολιτισμού: Γράφουμε ιστορία, δεν επιτρέπουμε λάθη

otavoice

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας- Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά

otavoice

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη λόγω των εγκαινίων της ΔΕΘ

otavoice