OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κακοκαιρία Elias: 112 σε Αχαΐα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία Elias, που πλήττει αυτή την ώρα, δυτική και νότια Ελλάδα με βροχές καταιγίδες και έντονη χαλαζόπτωση. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή, ενώ μηνύματα από το 112 έχουν λάβει οι κάτοικοι σε Φθιώτιδα, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια. Συναγερμός έχει σημάνει στις περιοχές του κάμπου. Στα Τρίκαλα για ακόμα μια φορά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν αρκετοί οδηγοί. Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρέθηκαν Ξυλόκαστρο και Καλάβρυτα. Η πιο δύσκολη ημέρα – συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής – σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία θα είναι η αυριανή.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες σε Θεσσαλία, Δυτική και Κεντρική Στερεά, Πελοπόννησο και Ιόνιο. Στη Θεσσαλία σήμερα υπήρξαν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό, όμως το απόγευμα – βράδυ δεν αποκλείεται να υπάρξει μικρή έξαρση των φαινομένων.

Η Τετάρτη θα είναι η πιο δύσκολη μέρα οπότε και αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Μαγνησία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, ΕύβοιαΠελοπόννησο, Αττική, Αιγαίο. Ουσιαστικά από τη Μαγνησία και νοτιότερα θα υπάρξουν πιο γενικευμένα φαινόμενα. Σύμφωνα με την κ. Ζιακοπούλου απαιτείται μεγάλη προσοχή σε Μαγνησία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Ευρυτανία, Βοιωτία, Κορινθία, Αχαΐα, Αιγαίο και Κρήτη. Στην Αττική η δυσκολότερη ημέρα είναι η αυριανή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα σχεδόν όλη τη μέρα σχεδόν σε όλο το νομό και ουσιαστικά η βελτίωση θα έρθει από το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά, σταδιακά.

Πριν από λίγο ήχησε 112 σε Αχαΐα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη

 

Σε λάθος οφείλεται το μήνυμα που ήχησε και στην Αττική. 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice