OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στους 125 οι νεκροί από την έκρηξη σε δεξαμενή καυσίμων, στο Αρτσάχ

Στους 125 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη και την πυρκαγιά που σημειώθηκε σε δεξαμενή καυσίμων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ την Δευτέρα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Αρμενίας.

Αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Εγκαυμάτων βρίσκονται 67 τραυματίες. Αυτό ανέφερε η υπουργός Υγείας Anahit Avanesyan κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου.

«Η κατάσταση της υγείας των περισσότερων ασθενών αξιολογείται ως εξαιρετικά σοβαρή, σοβαρή και έχουμε μικρό αριθμό μέτριων κρουσμάτων. Επιπλέον, πριν από δύο ημέρες, 23 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε διαφορετικές κλινικές στο Ερεβάν, συνεχίζουν να λαμβάνουν ιατρική φροντίδα. Δέχθηκαν χειρουργικές επεμβάσεις. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αξιολογήσουμε ότι η κατάσταση του 13χρονου αγοριού μας έχει αλλάξει θετικά», δήλωσε ο Avanesyan.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα νεογέννητο παιδί μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο Ερεβάν σε πολύ σοβαρή κατάσταση. βρίσκονται ήδη υπό επαγγελματική επίβλεψη.

Η Anahit Avanesyan ανέφερε επίσης ότι σήμερα 125 σωροί  μεταφέρθηκαν από το Αρτσάχ στις κατάλληλες τοποθεσίες του Ιατροδικαστικού Εμπειρογνώμονα.

Τα πτώματα εκείνων που σκοτώθηκαν από την έκρηξη μεταφέρθηκαν στην Αρμενία, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Η έκρηξη της Δευτέρας, τα αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί, σημειώθηκε σε έναν δρόμο κοντά στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Στεπανακέρτ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Εξελίξεις στο Κυπριακό «βλέπει» ο Ν. Χριστοδουλίδης

otavoice

«Ψηφιακό βραχυκύκλωμα»: Προβληματισμός, πότε θα ξεπεραστεί και αν ξανασυμβεί

otavoice

ΥΠΕΝ: Η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

otavoice

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice