OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μήνυμα του 112 στην Αττική για αύριο Τετάρτη – «Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις»

Η κακοκαιρία Elias που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει προκαλέσει ήδη ζημιές κυρίως στην Πελοπόννησο, αναμένεται να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες. Το 112 ήχησε και στα κινητά των κατοίκων στην Αττική, προειδοποιώντας τους για πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων για αύριο, Τετάρτη (27/09).

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, τις επόμενες ώρες η ένταση της κακοκαιρίας αναμένεται να ενισχυθεί με σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες να αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων. Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την Θεσσαλία, ενώ οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία, όπου τις επόμενες ώρες αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής.

Προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 έχουν ήδη σταλεί σε πολλές περιοχές της χώρας, προειδοποιώντας τους κατοίκους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το Επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ,  η κακοκαιρία Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

α) στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας),
β) την Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας),
γ) στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας) και
δ) στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας Elias:

Σχετικά Άρθρα

Εξελίξεις στο Κυπριακό «βλέπει» ο Ν. Χριστοδουλίδης

otavoice

«Ψηφιακό βραχυκύκλωμα»: Προβληματισμός, πότε θα ξεπεραστεί και αν ξανασυμβεί

otavoice

ΥΠΕΝ: Η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

otavoice

Microsoft: «Λύθηκε το πρόβλημα» – Συγγνώμη για το χάος ζητάει η Crowdstrike

otavoice

Τουρκικές απειλές για Κύπρο: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…»

otavoice

Βόρεια Κορέα – Ρωσία: Ενισχύονται οι διμερείς στρατιωτικές συμφωνίες

otavoice