OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αθώος δήλωσε ο γερουσιαστής Μενέντεζ ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστή

Ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος, Ρόμπερτ Μενέντεζ, δήλωσε αθώος την Τετάρτη για τις κατηγορίες για δωροδοκία από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, καθώς κλιμακώθηκαν οι εκκλήσεις για παραίτησή του από τους συναδέλφους του.

Σύμφωνα με την hellasjournal.com, Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησαν τον κ. Μενέντεζ, 69 ετών, και τη σύζυγό του ότι δέχτηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά με αντάλλαγμα ο γερουσιαστής να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να βοηθήσει την κυβέρνηση της Αιγύπτου και να παρέμβει στις έρευνες επιβολής του νόμου των επιχειρηματιών.

Οι κατηγορίες, που χαρακτηρίζονται έωλες, πρέπει να επιβεβαιωθούν στο δικαστήριο. Νομικοί κύκλοι πιστευουν ότι είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες.

Ο Μενέντεζ δήλωσε αθώος σε ακρόαση ενώπιον του δικαστή των ΗΠΑ, Ona Wang στο Μανχάταν. Η κ. Γουάνγκ είπε ότι ο Μενέντεζ θα μπορούσε να αποφυλακιστεί με προσωπική εγγύηση 100.000 δολαρίων. Ο γερουσιαστής θα πρέπει να παραδώσει το προσωπικό του διαβατήριο, αλλά μπορεί να διατηρήσει το επίσημο διαβατήριό του και να ταξιδεύει στο εξωτερικό για επίσημες εργασίες.

Η σύζυγός του, Nadine Menendez, 56, και οι επιχειρηματίες Jose Uribe, 56, και Fred Daibes, 66, δήλωσαν επίσης αθώοι. Ένας τρίτος επιχειρηματίας, ο Wael Hana, 40 ετών, δήλωσε αθώος την Τρίτη.

Ο Μενέντεζ, ένας από τους δύο γερουσιαστές που εκπροσωπούν το Νιου Τζέρσεϊ, παραιτήθηκε από τον ρόλο του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, όπως απαιτείται από τους κανόνες του κόμματός του. Αλλά τη Δευτέρα είπε ότι θα παραμείνει στη Γερουσία, δεν θα παραιτηθεί, και θα καταπολεμήσει τις κατηγορίες.

Περισσότεροι από τους μισούς Δημοκρατικούς γερουσιαστές των ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένου του Κόρι Μπούκερ, του δεύτερου γερουσιαστή από το Νιου Τζέρσεϊ – ζήτησαν από τον Μενέντεζ, μια ισχυρή φωνή στην εξωτερική πολιτική που κατά καιρούς έχει στριμώξει το κόμμα του, να παραιτηθεί από τότε που αποκαλύφθηκαν οι κατηγορίες την Παρασκευή. Ο κ. Μπούκερ, πριν τον ανακαλύψει και πριν τον προωθήσει ο κ. Μενέντεζ ήταν ανύπαρκτος πολιτικά.

Ο γερουσιαστής Ντικ Ντάρμπιν την Τετάρτη ενώθηκε με τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς στη Γερουσία προτρέποντας τον Μενέντεζ να παραιτηθεί, λέγοντας στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, ότι πίστευε ότι ο γερουσιαστής δεν μπορούσε πλέον να υπηρετήσει.

Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν οριακά τη Γερουσία με 51 έδρες, συμπεριλαμβανομένων τριών ανεξάρτητων που συνήθως ψηφίζουν μαζί τους, έναντι 49 των Ρεπουμπλικανών. Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι, ο οποίος θα διόριζε προσωρινό αντικαταστάτη σε περίπτωση αποχώρησης του Μενέντεζ, τον κάλεσε επίσης να παραιτηθεί.

Το κατηγορητήριο περιείχε εικόνες ράβδων χρυσού και μετρητών που κατασχέθηκαν από το σπίτι του Μενέντεζ. Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Χάνα κανόνισε συναντήσεις μεταξύ του γερουσιαστή και Αιγύπτιων αξιωματούχων – οι οποίοι τον πίεσαν να υπογράψει τη στρατιωτική βοήθεια – και σε αντάλλαγμα έβαλε τη σύζυγό του στο μισθολόγιο μιας εταιρείας που έλεγχε.

Η έρευνα σηματοδοτεί την τρίτη φορά που ο Μενέντεζ βρίσκεται υπό έρευνα από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Δεν έχει καταδικαστεί ποτέ.

Πηγή hellasjournal.com

Σχετικά Άρθρα

Ο Μισέλ Μπαρνιέ νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας

otavoice

Επιστρέφει στον Δήμο Θεσσαλονίκης το πάρκο στο Πεδίον του Άρεως

otavoice

Γκουτέρες: Πεκίνο και Αφρική μπορούν «να ηγηθούν της επανάστασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας»

otavoice

Καιρός: Μπόρες σε Ιόνιο και Βόρεια Ελλάδα

otavoice

Η Ελβετία εγκρίνει σχέδιο νόμου για την απαγόρευση του κινήματος της Χαμάς

otavoice

Κρεμλίνο: Ξένοι στρατιωτικοί εκπαιδευτές εργάζονται στην Ουκρανία

otavoice