OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γ. Χατζηδάκης στο otavoice: “Στην Ηλιούπολη έγιναν πολλά και θέλουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα”

Στα ερωτήματα του otavoice.gr απαντά ο νυν δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, που διεκδικεί εκ νέου την δημαρχία. Μόλις 10 ημέρες πριν τις κάλπες, σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση ο κ. Χατζηδάκης ζητά εκ νέου την εμπιστοσύνη των δημοτών της πόλης του, γιατί όπως τονίζει “έγιναν πολλά και θέλουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα”.

 

Ακολουθεί η αποκλειστική συνέντευξη του δημάρχου Ηλιούπολης:

-Κύριε Χατζηδάκη, ολοκληρώνεται σύντομα η πρώτη σας θητεία ως Δήμαρχος Ηλιούπολης. Τι καταφέρατε αυτή την 4ετία; Ποια έργα υλοποιήσατε;

Έχει γίνει τεράστια βελτίωση! Οι δημότες και οι κάτοικοι θεωρώ ότι αναγνωρίζουν πως για πρώτη φορά ένας δήμαρχος, μία Δημοτική Αρχή, ασχολήθηκε με τις παιδικές χαρές της πόλης. Έχει γίνει πλήρης ανακατασκευή του 60% των παιδικών χαρών και μέχρι τέλος της θητείας θα φτιαχτούν κι άλλες. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση από την αρχή της θητείας μας στο ζήτημα «παιδιά και ασφάλεια παιδιών». Αυτό ήταν ένα μεγάλο στοίχημα, που πιστεύω ότι το έχουμε κερδίσει. Και οι αθλητικοί χώροι έχουν αναβαθμιστεί. Ανοικτά και κλειστά γυμναστήρια, αλλά και το Κολυμβητήριο μας.

Ήμασταν από τους Δήμους που κατάφεραν να πάρουν τις περισσότερες χρηματοδοτήσεις. Ξεκινήσαμε τη μεγαλύτερη ανάπλαση που έχει γίνει ποτέ στην πόλη μας, της τάξεως των 8,5 εκατ. ευρώ. Αφορά την Κάτω Ηλιούπολη και την Αγία Μαρίνα, μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Συγχρόνως συμβασιοποιήσαμε και κάναμε μεγάλα έργα στα Σχολεία της πόλης μας, πάλι από το «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, εγκρίθηκαν κονδύλια άλλα 2,5 εκατ. ευρώ για την καθαριότητα κ.ά.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι για πρώτη φορά ο Δήμος καταφέρνει εγκαίρως να ετοιμάσει μελέτες και να χρηματοδοτηθεί γι’ αυτές. Είναι έργα τα οποία ναι μεν ξεκίνησαν τον τελευταίο χρόνο, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά διότι τότε ξεμπλόκαραν οι διαδικασίες που είχαν «παγώσει» λόγω της πανδημίας του Covid. Τα έργα αυτά, τα επόμενα δύο χρόνια θα βελτιώσουν σημαντικά την πόλη.

-Εφόσον εκλεγείτε ξανά, ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχετε μπροστά σας;

Το ζήτημα του οδοφωτισμού, όπου γίνεται εν μέρει αλλαγή μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» αλλά θέλουμε και πρέπει να επεκταθεί στο σύνολο της πόλης. Έχουμε έτοιμη τη μελέτη από ανεξάρτητους μελετητές για να υλοποιηθεί άμεσα.

Η επίλυση του προβλήματος που υπάρχει στο Δημοτικό μας Κοιμητήριο, που είναι σήμερα από τα πλέον κορεσμένα της Αττικής, με μεγάλες και πολυήμερες αναμονές στις ταφές. Η Δημοτική Αρχή έλυσε εν μέρει το πρόβλημα δημιουργώντας διώροφους σαρκοφάγους εντός του. Όμως, επιδιώκουμε μια οριστική λύση στο πρόβλημα και βρισκόμαστε, πλέον, πολύ κοντά στην οριστική συμφωνία με κρατικούς φορείς για ένα νέο δημοτικό κοιμητήριο, δίνοντας έτσι λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών.

Επίσης, σημαντικό ζήτημα είναι η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στη διαχείριση της καθαριότητας με την αναβάθμιση του στόλου των οχημάτων μας και τoν εκσυγχρονισμό με προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και σύγχρονων μέσων αποκομιδής, όπως ήδη έχουν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί από την τρέχουσα δημοτική θητεία.

-Κύριε Χατζηδάκη διεκδικείτε ξανά την ψήφο των πολιτών της Ηλιούπολης. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να τους στείλετε;

Καταφέραμε, ως Δημοτική Αρχή, παρά τις δυσκολίες, με σωστό προγραμματισμό, να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις που εκτόξευσαν τον προϋπολογισμό του Δήμου μας, υλοποιώντας σύγχρονα τεχνικά έργα υποδομών και ανάπλασης. Όλα αυτά κρίνονται και αξιολογούνται από τους δημότες και είμαι σίγουρος ότι στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου η εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας ως Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης θα είναι και καθαρή και σαφής.

Ωστόσο, αυτό που θέλω να τους πω, είναι ότι πρέπει να εμπιστευθούν αυτή τη Δημοτική Αρχή και να μας δώσουν την πλειοψηφία για να μπορέσουμε απρόσκοπτα πλέον να υλοποιήσουμε το έργο και τον σχεδιασμό μας, καθώς οι δυσκολίες και της πανδημίας του κορωνοϊού και της απλής αναλογικής, δυσκόλεψαν κατά πολύ το έργο μας. Παρ’ όλα αυτά έγιναν πολλά και θέλουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα.

Έχουμε τη γνώση, την εμπειρία πλέον και το πολιτικό προσωπικό, για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα έργων μας.

Ζητώ, λοιπόν, από τους δημότες της Ηλιούπολης να μου δώσουν την πλειοψηφία για να αλλάξουμε την Ηλιούπολη και να την κάνουμε πόλη πρότυπο σε όλη την Αττική. Έχουμε την γνώση, έχουμε το πρόγραμμα αλλά και τη βούληση να το κάνουμε πράξη!

Σχετικά Άρθρα

Δ. Καισαριανής: Με επιτυχία διεξήχθει η διημερίδα «Προσφυγικοί οικισμοί»

otavoice

2η διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο Δήμο Κιλελέρ

otavoice

Σε 5 δήμους της ΠΕ Λάρισας, παρατείνεται η κατάσταση πολιτικής προστασίας

otavoice

ΠΚΜ: Συνεχίζεται δυναμικά ο Διαγωνισμός Ανοιχτής Καινοτομίας

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση της Ά. Μαστοράκου με τον νέο Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

otavoice

Δ. Ρόδου: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση του ΠΡΟΤΟΥΡ

otavoice