OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πτώση πολιτικού ελικοπτέρου Α109, στη Βόρεια Εύβοια

Πτώση πολιτικού ελικοπτέρου στην θάλασσα, στην παραλία Αχλάδι στη βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Αχλάδι είδαν ένα ελικόπτερο να χάνει απότομα ύψος και αμέσως μετά ανέφεραν έναν πολύ δυνατό θόρυβο που παράπεμπε σε ήχο συντριβής. Κάποιοι ανέφεραν ότι το είδαν να προσκρούει στη Θάλασσα.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου ήταν έμπειρος, καθώς υπηρετούσε στην Αεροπορία Στρατού και σύμφωνα με πληροφορίες πετούσε agusta bell 109.

Στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι της Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος ενημέρωσε το κέντρο ελέγχου για τις κακές καιρικές συνθήκες και στη συνέχεια χάθηκε η μεταξύ τους επικοινωνία.

O Δήμαρχος Μαντουδίου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου. «Μπροστά από το σπίτι μου έχει πέσει, με ειδοποίησαν δικοί μου άνθρωποι και πάμε τώρα στο σημείο» ανέφερε ο κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης.

Σε εξέλιξη είναι αεροναυαγοσωστική επιχείρηση με Super Puma και σκάφη του λιμενικού, ενώ έφτασαν στην συγκεκριμένη περιοχή και άνδρες του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, που βρίσκονται στη Βόρειο Εύβοια για να βοηθήσουν τους πληγέντες από την κακοκαιρία, ώστε να πάρουν μέρος και αυτοί στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα.

Τις έρευνες δυσχεραίνουν τόσο οι κακές καιρικές συνθήκες, όσο και τα φερτά υλικά που έχουν συγκεντρωθεί στη θάλασσα, λόγω της πλημμυρών από την κακοκαιρία. Η όλη κατάσταση κάνει το νερό της θάλασσας θολό και δεδομένου του ότι το σημείο που ερευνάται έχει βάθος γύρω στα 50 με 60 μέτρα, ο εντοπισμός τυχόν συντριμμιών καθίσταται δύσκολος.

Στο βίντεο που ακολουθεί φάινεται το ελικόπτερο που πετά πάνω από την Αγία Άννα.

 

Εκεί ο καιρός είναι άσχημος, είχε χαμηλή νέφωση και βροχή, τόνισε ο πτέραρχος εν αποστρατεία Κώστας Ιατρίδης μιλώντας στην εκπομπή Newsroom και τους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά για την πτώση του ελικοπτέρου στη βόρεια Εύβοια.

«Εάν η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη θα έπρεπε να ενημερωθούν για τον καιρό της διαδρομής από εκεί που βρισκόνταν στο Μαντούδι μέχρι τον Βόλο. Εάν ο καιρός είχε πολύ χαμηλή νέφωση και είχε και έντονη βροχή κανονικά δεν θα έπρεπε να απογειωθούν» υπογράμμισε.

Ακόμα ο κ. Ιατρίδης ανέφερε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά είπε και πρόσθεσε ότι μπορεί η ορατότητα να ήταν πολύ περιορισμένη ή αν ήταν πολύ χαμηλή η νέφωση να μπήκε στα σύννεφα και να έπαθε κάποια παραίσθηση ή μπορεί να είχε και κάποια άλλη βλάβη.

Σχετικά Άρθρα

H έκθεση του στρατηγικού διαλόγου για το μέλλον της γεωργίας στην ΕΕ, στην πρόεδρο της Κομισιόν

otavoice

Σε φυσιολογικά επίπεδα επιστρέφει η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου

otavoice

Κεραυνός σκότωσε 150 ζώα σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αιτωλοακαρνανία

otavoice

Ο ίδιος μηχανολόγος φέρεται να έδωσε έγκριση λειτουργίας στα λούνα παρκ σε Πευκοχώρι και Σιδηρόκαστρο Σερρών

otavoice

ΟΗΕ για τον χάρτη Νετανιάχου: Η εμφάνιση τέτοιων χαρτών δεν είναι καλό σημάδι

otavoice

Στην Άγκυρα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Σίσι – Πρώτη επίσκεψη μετά από 12 χρόνια

otavoice