OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στη χερσόνησο της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ο Απ. Τζιτζικώστας

Τη χερσόνησο της Κασσάνδρας Χαλκιδικής επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αλληλεγγύη”, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας εν όψει των περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.
Ο κ. Τζιτζικώστας, παρουσία υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της “Αλληλεγγύης” στη Χαλκιδική, επισκέφτηκε δώδεκα οικισμούς στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, στους Δήμους Νέας Προποντίδας και Κασσάνδρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τη Νέα Καλλικράτεια, τη Νέα Τρίγλια, τον οικισμό Διονυσίου, τα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Φώκαια, την Καλλιθέα, την Κασσανδρεία, τη Φούρκα, τη Νέα Σκιώνη, το Παλιούρι, το Πευκοχώρι και την Κρυοπηγή.

Στη Νέα Καλλικράτεια και τη Νέα Τρίγλια ο επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής για την ανάπτυξη του οικισμού και τις συνθήκες της καθημερινότητας, τόσο στη θερινή τουριστική περίοδο, που φέτος σύμφωνα με τους πολίτες πήγε εξαιρετικά, χάρις και στις συνεχείς προσπάθειες ενίσχυσης του τουρισμού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με όλους τους φορείς, όσο και στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Παράλληλα, επισκέφτηκε σχολικές μονάδες και έργα υποδομής, την κατασκευή των οποίων χρηματοδότησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Στον οικισμό Διονυσίου επιθεώρησε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης που κατασκευάζει η Περιφέρεια, ενώ στα Νέα Μουδανιά ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με πολίτες στη λαϊκή αγορά και στο κέντρο της πόλης και επισκέφτηκε ένα από τα πολλά σχολεία που έχει κατασκευάσει στην πόλη η Περιφέρεια, το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Νέων Μουδανιών, το οποίο αναβαθμίστηκε ενεργειακά.

Στη Νέα Φώκαια ο επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” συναντήθηκε με πολίτες και καταστηματάρχες στην πλατεία του οικισμού, ενώ επισκέφτηκε και την παραλιακή ζώνη.


Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Καλλιθέα όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες, κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες, αλλά και την Κασσανδρεία, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής στην Πλατεία Ελευθερίας, για τα οφέλη από την κατασκευή του οδικού άξονα Ποτίδαιας – Κασσανδρείας, που υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, βελτιώνοντας αποφασιστικά τις συνθήκες μετακίνησης κατοίκων και επισκεπτών σε όλη τη χερσόνησο της Κασσάνδρας, διασφαλίζοντας σύγχρονες, ασφαλείς και ταχύτερες μετακινήσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τη Φούρκα και συγκεκριμένα τον παλαιό παραδοσιακό οικισμό, όπου υλοποιείται το έργο της ανάπλασής του από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στη Νέα Σκιώνη επιθεώρησε μια από τις σημαντικές παρεμβάσεις θωράκισης του οικισμού και του οδικού δικτύου, με την κατασκευή τειχίου αντιστήριξης.

Επίσης, ο επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του Παλιουρίου, του Πευκοχωρίου και της Κρυοπηγής, για έργα και δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην περιοχή, αλλά και για υποδομές, οι οποίες πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια το επόμενο διάστημα, μέσω ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων.

Στη χερσόνησο της Κασσάνδρας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλα αυτά τα χρόνια υλοποίησε σπουδαίο έργο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, για την τόνωση του τουρισμού, για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη δημόσια υγεία και την κοινωνική πρόνοια, για την προσβασιμότητα, για την εκπαίδευση και για τον πολιτισμό. Ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας με λόγια λίγα και έργα πολλά και στους δυο Δήμους, της Νέας Προποντίδας και της Κασσάνδρας.

Με έργα εμβληματικά, που έδωσαν αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, με έργα μικρότερου προϋπολογισμού, εξίσου όμως σημαντικά για να γίνει η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα των συμπολιτών μας καλύτερη. Με συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο υλοποιούμε, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τις οποίες υλοποιήσαμε, είμαστε εδώ στον καθημερινό αγώνα που δίνετε για να πάει ο τόπος μπροστά, για ένα αύριο ευημερίας και προκοπής, που τους περιλαμβάνει όλους χωρίς εξαιρέσεις. Όλα αυτά τα χρόνια χτίσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης, η οποία σήμερα φαίνεται ότι έχει αποδώσει καρπούς. Ζητήματα που στο παρελθόν αποτελούσαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, έχουν λυθεί. Το τοπικό εισόδημα αυξήθηκε σημαντικά, όχι μόνον λόγω των προσπαθειών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να ενισχύσει τον τουρισμό, οι οποίες αποδείχτηκαν αποτελεσματικές, αλλά και λόγω της δραστικής βελτίωσης των υποδομών σε όλα τα επίπεδα. Κι επιπλέον, λόγω της διαρκούς στήριξης των επιχειρήσεων, που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας και έδωσαν νέα προοπτική στη Χαλκιδική.

Όλα αυτά τα χρόνια πήγαμε μπροστά τη Χαλκιδική κι αυτό φαίνεται σε κάθε οικισμό, το εισπράττω από όλους τους κατοίκους και όσους δραστηριοποιούνται οικονομικά εδώ. Τώρα, με τη δική σας εμπιστοσύνη θα κάνουμε ακόμα ένα άλμα μπροστά. Με αξιοπιστία, με σχέδιο, με όραμα ανοίγουμε νέες προοπτικές ανάπτυξης και προκοπή για όλους. Ό,τι είπαμε το κάναμε πράξη και στην Κασσάνδρα. Ό,τι λέμε θα το κάνουμε επίσης πράξη και τα επόμενα χρόνια με τη δική σας στήριξη, με την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας σε λίγες μέρες από σήμερα”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.


Ο επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” αναφέρθηκε στις επισκέψεις του στους δώδεκα οικισμούς της Χαλκιδικής στις πιο σημαντικές από τις παρεμβάσεις που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους Δήμους Νέας Προποντίδας και Κασσάνδρας:

-Νέος σύγχρονος οδικός άξονας Ποτίδαιας – Κασσανδρείας.

-Εργασίες αποκατάστασης, βελτίωσης και σήμανσης στο οδικό δίκτυο της χερσονήσου.

-Επέκταση τηλελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών δικτύων ύδρευσης Νέας Σκιώνης, Αγίας Παρασκευής, Παλιουρίου.

-Αντιπλημμυρική προστασία ρέματος Αλμύρας στα Νέα Μουδανιά και στο ρέμα Διονυσίου.

-Ανάπλαση δικτύου δημόσιων χώρων στην “Αλμύρα” Νέων Μουδανιών.

-Ανάδειξη Σπηλαίου Πετραλώνων.

-Ανάδειξη και προβολή της Χαλκιδικής σε εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

-Κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Παναθλητικού Ομίλου Μουδανιών.

-Κέντρα Κοινότητας και στους δυο Δήμους.

-Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Νέας Προποντίδας.

-Θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

-Θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας για παιδιά με αναπηρία.

-Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και επικουρικό προσωπικό Κέντρων Υγείας.

-Νέα σύγχρονα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία σε όλα τα σχολεία.

-Κατασκευή 3ου, 4ου και 5ου Νηπιαγωγείου Νέων Μουδανιών, 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Καλλικράτειας, Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Νέας Φώκειας, Γυμνασίου – Λυκείου Κασσανδρείας.

-Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Νέων Μουδανιών, Γυμνασίου και Λυκείου Σημάντρων, αλλά και Γυμνασίου Νέας Καλλικράτειας.

-Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για την ένταξη μαθητών με αναπηρία και μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

-Επέκταση ΧΥΤΑ Κασσάνδρας.

-Αγροτική οδός Διονυσίου – Πορταριάς.

-Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

-Ενίσχυση 1.080 νέων αγροτών και χρηματοδότηση 481 γεωργικών επενδύσεων σε όλη τη Χαλκιδική.

-Υποστήριξη επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας με το πρόγραμμα “”Διέξοδος”.

-Ανάπτυξη και αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής.

-Κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων εργαζομένων και ανέργων.

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice