OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εθνοκάθαρση: 78.354 βίαια εκτοπισμένοι εισήλθαν στην Αρμενία από το Αρτσάχ

Ποτάμι ξεριζωμού και προσφυγιάς από τις πατρογονικές τους εστίες για 120.000 αρμένιους πολίτες της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, που πλέον βρίσκεται υπό Αζερική κατοχή. Η ηγεσία του Αρτσάχ ανακοίνωσε επίσημα την διάλυση της Δημοκρατίας και το έγκλημα επισφραγίστηκε με τον πιο βάρβαρο τρόπο. Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, μιλά σήμερα υποκριτικά για εθνοκάρση, ενώ δεν έκανε απολύτως τίποτα εννεά μήνες που είναι αποκλεισμένοι να τους προστατεύσει, ενώ γνώριζε τα σχέδια του Αλίεφ. 

Στις 22:00 της 28ης Σεπτεμβρίου, 78.354 βίαια εκτοπισμένοι εισήλθαν στην Αρμενία από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ανακοινώνεται από την κυβέρνηση της Ρ.Α.

Σε όλους όσους δεν έχουν προκαθορισμένο τόπο διαμονής παρέχεται από την κυβέρνηση κατάλληλο κατάλυμα. Η καταμέτρηση για τις ανάγκες υποστήριξης συνεχίζεται.

Από την Πλατεία Αναγέννησης του Στεπανακέρτ, πολίτες του Αρτσάχ, μεταφέρονται στην Αρμενία με 25 λεωφορεία που παρέχονται από τον δήμο του Ερεβάν. Δραματικές σκηνές εκτιλύσσονται στην πρωτεύουσα του Αρτσάχ όπου μάνες, αδέλφια και παιδιά αποχεραιτούν τους τάφους των νεκρών τους.

Νεκροί που χάθηκαν σε ένα πόλεμο που κάποιοι είχαν πουλήσει το Αρτσάχ πριν καν ξεκινήσει!!!

Διάταγμα διάλυσης της Δημοκρατίας του Αρτσάχ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, Samvel Shahramanyan, υπέγραψε διάταγμα σχετικά με ενέργειες που προκύπτουν από την κατάσταση μετά τις 19 Σεπτεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με το διάταγμα, σε σχέση με τη δύσκολη στρατιωτικοπολιτική κατάσταση, με βάση την προτεραιότητα της διασφάλισης της φυσικής ασφάλειας και των ζωτικών συμφερόντων του λαού του Αρτσάχ, λαμβάνοντας υπόψη τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της διοίκησης των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων , συμφωνώντας με τους εκπροσώπους της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, ότι οι κάτοικοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού προσωπικού που έχουν καταθέσει τα όπλα τους, θα είναι ελεύθεροι, εθελοντικά και ανεμπόδιστα η διέλευση εξασφαλίζεται από την ιδιοκτησία τους σε αυτοκίνητα κατά μήκος του διαδρόμου του Λατσίν και καθοδηγείται με το άρθρο 93 του Συντάγματος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αποφασίστηκε.

  1. Να διαλύσει όλα τα κρατικά ιδρύματα και οργανισμούς που υπάγονται στη νομαρχιακή τους εξουσία έως την 1η Ιανουαρίου 2024 και η Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) παύει να υπάρχει.
  2. Ο πληθυσμός του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, συμπεριλαμβανομένου του πληθυσμού εκτός της δημοκρατίας, μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος διατάγματος, γνωρίζει τις συνθήκες επανένταξης που παρουσίασε η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να λάβει μια ανεξάρτητη και ατομική απόφαση σχετικά με τη δυνατότητα παραμονής (επιστρέφοντας) στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το παρόν διάταγμα τίθεται σε ισχύ αμέσως μετά τη δημοσίευσή του.

Σχετικά Άρθρα

H έκθεση του στρατηγικού διαλόγου για το μέλλον της γεωργίας στην ΕΕ, στην πρόεδρο της Κομισιόν

otavoice

Σε φυσιολογικά επίπεδα επιστρέφει η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου

otavoice

Κεραυνός σκότωσε 150 ζώα σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αιτωλοακαρνανία

otavoice

Ο ίδιος μηχανολόγος φέρεται να έδωσε έγκριση λειτουργίας στα λούνα παρκ σε Πευκοχώρι και Σιδηρόκαστρο Σερρών

otavoice

ΟΗΕ για τον χάρτη Νετανιάχου: Η εμφάνιση τέτοιων χαρτών δεν είναι καλό σημάδι

otavoice

Στην Άγκυρα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Σίσι – Πρώτη επίσκεψη μετά από 12 χρόνια

otavoice