OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Απόψε, απευθείας μετάδοση: Η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

571….2023. τετρακόσια πενήντα δύο χρόνια από τη Ναυμαχία του Lepanto. ….. Παρακολουθείστε ζωντανά από το λιμάνι της Ναυπάκτου σήμερα Σάββατο 30 Σεμπτεβρίου στις 8:30 το βράδυ την Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

 Η επέτειος της ιστορικής Ναυμαχίας της Ναυπάκτου (bataglia di Lepanto) είναι στις 7 Οκτωβρίου και εορτάζεται ξεχωριστά στην Ναύπακτο.

Λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και αν χρειαστεί οι επαναληπτικές τους στις 15 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα η αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος που γίνεται στο ενετικό λιμάνι της πόλης θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου θεωρείται από τις μεγαλύτερες ναυμαχίες όλων εποχών – η μεγαλύτερη ναυμαχία της περιόδου της Αναγέννησης – τόσο για τον αριθμό των σκαφών που ενεπλάκησαν, όσο και για την τακτική που εφαρμόστηκε. Το 1570, οι Οθωμανοί ήταν η μεγαλύτερη απειλή για τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης.

 

Σχετικά Άρθρα

Μπανγκλαντές: Δυνάμεις του στρατού αναπτύσσονται στους δρόμους

otavoice

Καιρός: Επιμένουν τα 40άρια το Σαββατοκύριακο – Πότε θα δροσίσει

otavoice

ΗΠΑ: Που αποδίδουν το παγκόσμιο ψηφιακό μπλακ άουτ

otavoice

Κίνα: 11 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι μετά από την κατάρρευση γέφυρας

otavoice

ΗΠΑ: 31 βουλευτές και 4 γερουσιαστές έχουν ζητήσει από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί

otavoice

20 Ιουλίου 1974: Όταν η Κύπρος μάτωσε… 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή

otavoice