OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΣΠΑΠ: Πλήθος κόσμου στην 1η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η 1η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023-2024 που διοργάνωσε ο ΣΠΑΠ σε συνεργασία με τα καταστήματα «ΜΠΟΥΜΠΑΣ – ΚΡΕΑΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ» και «Kozi’s» την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στο Πεντελικό Όρος.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή πλήθους πολιτών, παιδιών, σχολείων, προσκόπων και εθελοντικών ομάδων, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με τα καταστήματα «ΜΠΟΥΜΠΑΣ – ΚΡΕΑΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ» και «Kozi’s» πραγματοποίησε την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, την 1 η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης, για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023-2024, που ξεκίνησε σήμερα, στην περιοχή που κάηκε από την πυρκαγιά του καλοκαιριού που μας πέρασε και συγκεκριμένα στο χώρο Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν χιλιάδες δένδρα με χαμόγελο στα πρόσωπα τους και πολύ μεγάλη όρεξη προκειμένου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο. Τα δέντρα που φυτεύτηκαν είναι χαρουπιές, βελανιδιές και κουτσουπιές τα οποία είναι βραδύκαυστα και κατάλληλα για την συγκεκριμένη περιοχή. Τα 2.500 χιλιάδες και πλέον δέντρα φυτεύτηκαν σε λιγότερο από μία ώρα και το πλήθος κόσμου που βρισκόταν εκεί, με την πολύτιμη βοήθεια του 1ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλης, συνέχισε τη δράση αυτή σκαλίζοντας και φτιάχνοντας με μεγάλη προσοχή τους λάκκους που τοποθετήθηκαν τα δέντρα προκειμένου να μπορέσουν να ποτιστούν σωστά και να μην υπάρχει κίνδυνος να ξεραθούν.

Την δράση συντόνισαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ και Δημοτικό Σύμβουλο Κηφισιάς Δημήτρη Λιανό.

Ο ΣΠΑΠ για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023 – 2024 ξεκινά δυναμικά τις δράσεις Εθελοντικής Αναδάσωσης, δράσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο της περιοχής αυτής. Στις περιβαλλοντικές δράσεις αυτές συμμετέχουν εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, παιδιά, μαθητές, καθηγητές, εθελοντές, επιχειρηματίες και εταιρίες.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Βρισκόμαστε και πάλι εδώ στην ευρύτερη περιοχή Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022, με την 1η δράση εθελοντικής αναδάσωσης για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023 – 2024, που ξεκίνησε σήμερα, με σκοπό να αποκαταστήσουμε, να ξαναπρασινίσουμε και να δώσουμε και πάλι ζωή στην περιοχή αυτή που κάηκε από την πυρκαγιά της 19 ης Ιουλίου 2022, με τη φύτευση βελανιδιών, κουτσουπιών και χαρουπιών τα οποία είναι κατάλληλα για την περιοχή αυτή και το πιο σημαντικό, διότι είναι πολύ πιο βραδύκαυστα δένδρα.

Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος και ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί στη σημερινή αυτή δράση συμμετείχαν εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, παιδιά, σχολεία, πρόσκοποι, εθελοντικές ομάδες, εθελοντές και εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ, οι οποίοι με ενθουσιασμό αγκάλιασαν την 1η δράση εθελοντικής αναδάσωσης που πραγματοποιήσαμε σήμερα σε συνεργασία με τα καταστήματα «ΜΠΟΥΜΠΑΣ – ΚΡΕΑΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ» και «Κοzi’s”.

Το πλήθος του κόσμου ήταν εντυπωσιακά τεράστιο και τα 2.500 χιλιάδες και πλέον δέντρα φυτεύτηκαν σε λιγότερο από μία ώρα. Στη συνέχεια και με την εξαιρετικά μεγάλη βοήθεια του 1ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Πεντέλης, τα προσκοπάκια μας αλλά και ο κόσμος σκάλισαν και περιποιήθηκαν με πολύ μεγάλη προσοχή τους λάκκους που τοποθετήθηκαν τα δέντρα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να ποτιστούν σωστά και να μην ξεραθεί ούτε ένα από αυτά.

Ο ενθουσιασμός, η θέληση, η απίστευτη όρεξη και η χαρά που ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα όλων, αλλά κυρίως ο τεράστιος αριθμός των ατόμων που βρέθηκαν σήμερα εδώ, για να ξαναδώσουν ζωή στο Πεντελικό, μας γεμίζει με δύναμη και μεγάλη ικανοποίηση, που οι συμπολίτες μας κατανοούν τη σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς και με μεγάλη θέληση βοηθούν στην αποκατάσταση του μαύρου τοπίου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα καταστήματα «ΜΠΟΥΜΠΑΣ – ΚΡΕΑΤΑ ΗΠΕΙΡΟΥ» και «Κοzi’s” για την πολύτιμη βοήθεια τους και την εξαιρετική συνεργασία προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση. Δεσμευτήκαμε με τον Γιώργο Μπούμπα να επαναλάβουμε και να πραγματοποιήσουμε ξανά νέες δράσεις εθελοντικής αναδάσωσης προκειμένου να καταφέρουμε να ξανακάνουμε καταπράσινη την περιοχή αυτή. Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς, τους συμπολίτες μας, τα μικρά μας παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων, το 1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, τους εκπροσώπους του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, τους εργαζομένους και τους εθελοντές του ΣΠΑΠ, που με την σημερινή τους παρουσία, βοήθησαν στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να ξαναζωντανέψουμε την καμένη περιοχή».

Σχετικά Άρθρα

Γ.Δημαρέλος: Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει δράση για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα

otavoice

Η Μαρία Μενούνος πρέσβειρα της Περιφέρειας Αττικής στην Αμερική

otavoice

Δ. Παπάγου-Χολαργού: Συγκεντρώνουμε Σχολικά Είδη για τα Παιδιά που χρειάζονται τη Στήριξή μας

otavoice

Το μέλλον της αυτοματοποιημένης κινητικότητας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

otavoice

Στο Δημαρχείο Χανίων ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

otavoice

Λύνεται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα του οικισμού Πλάκας Κερατέας με νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

otavoice