OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μητσοτάκης: Ο Μπέος δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ- Τι είπε για Πατούλη

Σαφείς αποστάσεις από το δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, πήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στον Alpha, στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, την ίδια ώρα που ο δήμαρχος Βόλου ανακοίνωνε επίσημα ότι του ανατέθηκε ρόλος γενικού συντονιστή στην περιοχή, με εντολή Μαξίμου και μάλιστα μετά από την συνάντηση που είχε με τους Κικίλια-Μπρατάκο..

Απαντώντας σε ερώτημα ,να σχολιάσει την βίαιη επίθεση σε πλημμυροπαθή και “αν ήσασταν εσείς δημότης, θα ψηφίζατε έναν τέτοιο άνθρωπο ή όχι” ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

Καταδικάζω απερίφραστα οποιαδήποτε πράξη βίας, πόσω μάλλον αυτό το περιστατικό το οποίο περιγράψατε. Θέλω να επαναλάβω ότι ο κ. Μπέος δεν έχει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να θυμίσω μάλιστα ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές εκλέχτηκε κόντρα στον υποψήφιο στον οποίο είχαμε δώσει μία διακριτική στήριξη.

Από εκεί και πέρα, είναι θέμα των δημοτών του Βόλου να επιλέξουν ποιος είναι ο πιο κατάλληλος Δήμαρχος. Γι’ αυτό και επαναλαμβάνω αυτό που σας είπα πριν, ότι δεν δώσαμε καμία άλλη στήριξη πέραν των τριών μεγάλων Δήμων και θα μείνουμε απ’ έξω από αυτές τις αναμετρήσεις με θρησκευτική ευλάβεια.

Μητσοτάκης: Ποιό κατάλληλη η υποψηφίοτητα Χαρδαλιά από του Πατούλη.. για την Αττική

Για την απόφαση του, να αρθεί η εμπιστοσύνη και να αποσυρθεί με αυτό τον τρόπο που φάνηκε υπερβολικός για ένα χορό ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης,  ο πρωθυπουργός ερωτώμενος δήλωσε:

“Είναι λίγο παλιά αυτή η συζήτηση και δεν θέλω να μπω στη λεπτομέρειά της. Ο κ. Πατούλης έκανε μια σοβαρή δουλειά στην Περιφέρεια, αλλά αυτή τη στιγμή υποψήφιός μας είναι ο κ. Χαρδαλιάς. Θέλω να κερδίσει την Περιφέρεια και πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες ενδεχομένως να τα καταφέρει να κερδίσει και από τον πρώτο γύρο, να φτάσει στο 43%.

Θέλω να θυμίσω, μιας και με ρωτάτε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι εμείς ήμασταν αυτοί που αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο και δίνουμε πια τη δυνατότητα σε Δημάρχους, εφόσον φτάσουν στο υψηλό ποσοστό του 43%, να μπορούν να κερδίζουν από τον πρώτο γύρο αλλά να έχουν και ισχυρή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να μπορούν να είναι και υπόλογοι απέναντι στους πολίτες. Να μην έχουν δηλαδή αυτή τη δικαιολογία, «μα κέρδισα αλλά δεν μπορώ να κυβερνήσω γιατί δεν έχω πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο»”.

Μάλιστα στην επιμονή του κ. Σρόιτερ, ότι κύριε πρωθυπουργέ δεν μου απαντάτε, πάντως, αν έφταιγε ο χορός και μόνο ο χορός ή αν έφταιγαν και άλλα πράγματα τα οποία οδήγησαν σε αυτή την απόφασή σας, ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να μπεί στο “ψητό” και ξεγλύστρισε αναφέροντας:

” Νομίζω ότι σας απάντησα λέγοντάς σας ότι έχουμε μια υποψηφιότητα την οποία τελικά προκρίναμε ότι είναι η πιο κατάλληλη υποψηφιότητα για την πολύ σημαντική Περιφέρεια Αττικής”.

Σχετικά Άρθρα

Τέλος τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό – Βίντεο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

otavoice

ΠΝΑ: Το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο προηγμένης τεχνολογίας στην Κω

otavoice

Αύριο, Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής Αττικής, στην Παλαιά Βουλή

otavoice

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Γιορτή Μούστου για δεύτερη χρονιά στις 6 Σεπτεμβρίου

otavoice

Δ. Καισαριανής: Με επιτυχία διεξήχθει η διημερίδα «Προσφυγικοί οικισμοί»

otavoice

2η διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο Δήμο Κιλελέρ

otavoice