OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π. Τσακίρης: «Σας καλώ να σταθείτε στο πλευρό μου, για έναν ισχυρό Δήμο Ωραιοκάστρου»

Π. Τσακίρης: «Σας καλώ να σταθείτε στο πλευρό μου, με μια ψυχή να ψηφίσουμε το μέλλον που μας ταιριάζει κυρίαρχα και αυτοδύναμα για έναν ισχυρό Δ. Ωραιοκάστρου»

Ισχυρό μήνυμα νίκης στις εκλογές της Κυριακής για τον συνδυασμό «Ανθρώπων Έργα» του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, έστειλαν απόψε εκατοντάδες πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου, που συμμετείχαν στην κεντρική προεκλογική ομιλία του δημάρχου στο Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο.

Πλαισιωμένος από τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της Δ.Ε. Ωραιοκάστρου ο Παντελής Τσακίρης ευχαρίστησε τους πολίτες για την ένθερμη υποστήριξη.

«Το Ωραιόκαστρο επιμένει να αισιοδοξεί και να ενθουσιάζεται. Αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ δεν έχει προηγούμενο. Είστε μάρτυρες της μεγαλύτερης προεκλογικής συγκέντρωσης που έγινε ποτέ στον Δήμο μας και σας ευχαριστώ από βάθους καρδιάς για αυτό», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα».

Πρωτοτυπώντας ο Παντελής Τσακίρης επέλεξε αντί να τον προλογίσει κάποιος πριν την ομιλία του, να προλογίσει ο ίδιος και να παρουσιάσει στον κόσμο τον πρόεδρο του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Ωραιοκάστρου, Άγγελο Τσιτιρίδη. «Σήμερα, θα προλογίσω εγώ τους εκπροσώπους της νέας γενιάς που τελικά επιμένουν πολιτικά, που μας δείχνουν τον δρόμο, που θέλουν και μπορούν να διαμορφώσουμε το αύριο μαζί μας», σημείωσε ο κ. Τσακίρης και έδωσε τον λόγο στον κ. Τσιτιρίδη.

«Σήμερα είμαι εδώ ως φίλος, ως μικρός αδερφός, ως θαυμαστής του Παντελή Τσακίρη. Ενός ανθρώπου που καθημερινά διεκδικεί, μάχεται και αναβαθμίζει τον Δήμο στον οποίο μεγάλωσε ως παιδί, ως νέος αλλά και ως μάχιμος αυτοδιοικητικός με έργα για τους συνανθρώπους του! Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου σου εύχομαι καλή επιτυχία σε εσένα και τους συνεργάτες σου, που επέλεξες να δώσεις
αυτόν τον αγώνα, και είμαι σίγουρος ότι τον Παντελή που ξέρουμε σήμερα θα ξέρουμε και την επόμενη μέρα της 8 Οκτωβρίου με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ακόμη περισσότερη δημιουργικότητα για την ανάπτυξη του τόπου μας! Μεγάλε μου αδερφέ!», είπε ο Άγγελος Τσιτιρίδης.

Ο Παντελής Τσακίρης ευχαρίστησε τον Άγγελο Τσιτιρίδη και δεσμεύτηκε να παραδώσει τον τόπο στις επόμενες γενιές καλύτερο από ότι τον παρέλαβε.

«Πείτε ΟΧΙ σε αυτούς που χθες το έβαλαν στα πόδια»

«Το έργο που κάναμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν έχει προηγούμενο. Ο όγκος δουλειάς που έγινε για αυτόν τον τόπο δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο και μάλιστα σε συνθήκες ανεπανάληπτων δυσκολιών. Δεν εγκαταλείψαμε καμία μάχη, δεν λακίσαμε ούτε στιγμή. Άλλοι στα δύσκολα, το έβαλαν στα πόδια, με αστείες δικαιολογίες και έρχονται σήμερα, που βάζουμε τάξη στα πάντα, να σας πουν ότι τελικά μπορούν. Πείτε τους ένα μεγάλο ΟΧΙ την Κυριακή. Είναι οι ίδιοι που στην
πρώτη δυσκολία θα το βάλουν ξανά στα πόδια. Τους ζήσαμε, τους μάθαμε και λέμε ΟΧΙ ξανά στα ίδια», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης και πρόσθεσε: «Τα δύο χρόνια της θητείας μου ως δημάρχου χαρακτηρίστηκαν από τη διαχείριση μιας πανδημίας που όμοιά της είχε να δει η ανθρωπότητα από τον προηγούμενο αιώνα.

Αλλά και αργότερα, τα εμπόδια αντί να εξαφανιστούν αντικαταστάθηκαν με άλλα, καινούργια εμπόδια. Αύξηση των τιμών στην ενέργεια, τραγικές φυσικές καταστροφές, και ένας πόλεμος που ξέσπασε μετά από δεκαετίες και πάλι σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ποια άλλη δημοτική διοίκηση χρειάστηκε ποτέ να δοκιμαστεί σε τόσο αντίξοες συνθήκες; Είμαι βαθιά ικανοποιημένος, φίλες και φίλοι, διότι εμείς δείξαμε ποιοι είμαστε, από τι υλικό είμαστε φτιαγμένοι, τι μπορέσαμε να κάνουμε για το καλό αυτού του τόπου και την προκοπή των ανθρώπων του – και μάλιστα σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Εμείς δεν κρυφτήκαμε πίσω από την κρίση!».

«Τολμήσαμε, δουλέψαμε σκληρά και βάλαμε ισχυρά θεμέλια»

Ο κ. Τσακίρης κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια είπε: «Τολμήσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, αυτό που οι περισσότεροι θα προσπαθούσαν να αποφύγουν με κάθε τρόπο:
Σκύψαμε το κεφάλι, σηκώσαμε τα μανίκια και δουλέψαμε ασταμάτητα με όλα τα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας για να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία.

Διεκδικήσαμε και φέραμε εκατομμύρια ευρώ για τον τόπο μας, τόσα που ποτέ άλλοτε δεν διεκδικήθηκαν για τον Δήμο Ωραιοκάστρου, δημιουργώντας το Τμήμα Προγραμματισμού. Το στήσαμε και το στελεχώσαμε εμείς με καταρτισμένα στελέχη για να μπορεί ο Δήμος μας να παραμένει ανοιχτός στις ευκαιρίες χρηματοδότησης από εθνικές και ευρωπαϊκές πηγές χωρίς να ξοδεύει τους δικούς του πόρους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην διοικητική μεταρρύθμιση που έκανε στο Δήμο Ωραιοκάστρου, με στόχο να γίνει λειτουργικός και αποτελεσματικός. «Απολύτως συνειδητά, στοχεύσαμε στις επόμενες γενιές, όχι στις επόμενες εκλογές! Μπήκαμε για πρώτη φορά στην κινητικότητα και αξιοποιήσαμε καλύτερα τους ανθρώπινους πόρους μας, ώστε να μπορέσουμε να διοικήσουμε αποτελεσματικά. Μεγαλώσαμε την
περιουσία του Δήμου μας και δώσαμε μάχη να ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Κοιμητηρίων, αλλά και της λίμνης του Ωραιοκάστρου και του Πάρκου Καλόγερος εδώ στο Ωραιόκαστρο. Πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε παρεμβάσεις που ζητά η τοπική κοινωνία εάν δεν επιλύαμε αυτά τα σημαντικά θέματα; Εμείς τα λύνουμε τα προβλήματα, άλλοι υπόσχονται πράγματα ανεδαφικά», τόνισε ο κ.
Τσακίρης.

Σχετικά Άρθρα

Το “Tilos Youth Summit”, απάντησε στον κίνδυνο ερημοποίησης

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice