OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εμπαιγμός! Ενώ οι τιμές καλπάζουν, ο Υπουργός Ανάπτυξης βάζει στόχο για μείωση στις τιμές στο 5%

Ενώ το ράλι των τιμών συνεχίζεται με βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης να έχουν υποστεί αυξήσεις εως και 100%, η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού θέτει ως στόχο την μείωση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ μόλις στο 5%. Εμπαιγμός και κοροϊδία που δείχνουν την βασική αιτία, που η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια στην Ευρώπη. 

 

«Στόχος να καταφέρουμε, τουλάχιστον, 500 κωδικοί προϊόντων να έχουν μείωση στο ράφι» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την ειδική σήμανση σε προϊόντα που θα έχουν σταθερή μείωση τουλάχιστον 5% επί ένα εξάμηνο.

Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε «άλλες χώρες την ΕΕ ζητούν σταθερές τιμές, εμείς ζητάμε μείωση», μόνο που δεν μας είπε ποια η αγοραστική αξία των εισοδημάτων των υπολοίπων χωρών σε σχέση με την Ελλάδα. Όταν στην Ελλάδα οι τυιμές είναι ακριβότερες ή και ίδιες με χώρες που ο βασικός μισθός είναι τριπλάσιος δεν μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε σύγκριση.

Ο υπουργός εξήγησε ότι «όταν έχουμε μία ανατίμηση οι εταιρείες θα πρέπει να τη γνωστοποιούν στο υπουργείο». Για τον ίδιο λόγο, τον έλεγχο των τιμών, επισήμανε ότι «τα σουπερμάρκετ πρέπει να αναρτούν κάθε μέρα τις τιμές φρούτων και λαχανικών».

Eπανέλαβε ότι η ΔΙΜΕΑ πραγματοποιεί καθημερινά ελέγχους και επιβάλλονται πρόστιμα «και θα συνεχίσουν να επιβάλλονται σε εταιρείες, όσο μεγάλες και να είναι» ενώ σημείωσε πως, από την επόμενη εβδομάδα, οι καταναλωτές θα αρχίσουν να βλέπουν τις ειδικές σημάνσεις στα σουπερμάρκετ για τα προϊόντα στα οποία μειώνεται η τιμή τους.

Η ΔΙΜΕΑ μπορεί να κάνει ελέγχους αν και αυτό ελέγχεται κατά πόσο είναι αποδοτικοί λόγω έλλειψης προσωπικού, όμως τις αλυσίδες τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ τους συμφέρει ένα πρόστιμο κάποιων χιλιάδων ευρώ, όταν την ίδια ώρα καταγράφουν λόγω αισχροκέρδιας, υπερκέρδη εκατομμύριων ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Τριήμερο πένθος στην Ουκρανία για το χτύπημα της Ρωσίας στην Πολτάβα – Αυξάνονται τα θύματα

otavoice

Ομέρ Τσελίκ: Σε εξέλιξη η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στους BRICS

otavoice

Ανάβουν τα φώτα της 88ης ΔΕΘ – Τιμώμενη Χώρα η Γερμανία

otavoice

Νέα εξέταση αίματος προβλέπει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου στα επόμενα 30 χρόνια

otavoice

Αδύνατη η ρυμούλκηση του “Sounion”- Αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις

otavoice

Ναυάγιο σκάφους με μετανάστες στη Μάγχη –10 νεκροί- Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη

otavoice