OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Παύλος Καμάρας: Γιατί αξιολογώ τον Γρηγόρη Λέων για Δήμαρχο της πόλης

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, καλούμαστε να επιλέξουμε τον Δήμαρχο και την Δημοτική του Ομάδα που θα διοικήσει τον Δήμο μας, Λυκόβρυσης – Πεύκης την επόμενη πενταετία.

Μια επιλογή εξαιρετικά σημαντική αφού ο ρόλος του Δημάρχου και το έργο που θα επιτελέσει κατά τη διάρκεια της θητείας του, είναι καταλυτικής σημασίας, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή.

΄Όχι μόνο για την καθημερινότητά μας, ως Δημότες, αλλά κυρίως για την ποιότητα ζωής και το μέλλον των παιδιών μας, που θα διαμορφωθεί σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά μεταβαλλόμενο, σε οικονομικό, τεχνολογικό, ενεργειακό και κλιματικό τοπίο.

Είναι γεγονός ότι η Πεύκη σε μεγάλο βαθμό, και η Λυκόβρυση σε αρκετό βαθμό έχουν ολοκληρώσει τις βασικές υποδομές τους. ΄Όμως η βελτίωση της καθημερινότητας και η συντήρησή τους αλλά κυρίως οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες για την βιώσιμη ανάπτυξη του ενιαίου Δήμου είναι μεγάλοι.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρω την Διαχείριση των Δασών, την κατασκευή της Λεωφ. Κύμης, το νέο Mall, τα Γ.Π.Σ, τα υπόγεια γκαράζ, το μετρό κλπ αλλά και χρηματοδοτικά εργαλεία όπως ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Τομεακά και Περιφερειακά Προγράμματα κλπ.

Προβληματίσθηκα, εάν θα πρέπει να δημοσιοποιήσω τις σκέψεις μου αυτές σε ένα ιδιαίτερα πολωμένο πολιτικό περιβάλλον. ΄Όμως έχοντας αφιερώσει τα παραγωγικότερα χρόνια της ζωής μου σ’ αυτό τον τόπο και στην κοινή ωφέλεια, αποφάσισα να το κάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει οτιδήποτε άλλο, εκτός από την έκφραση μιας προσωπικής γνώμης ενός Δημότη με αυξημένη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση και στα κοινά του τόπου μας.

Μακρυά από συναισθηματικές προσεγγίσεις και άλλα κριτήρια που υπαγορεύονται από φιλίες, γνωριμίες, συμπάθειες ή άλλες εξαρτήσεις. Γνώμη, που είναι σύμφωνη με τις πάγιες απόψεις μου ως Πρόεδρος της ΄Ενωσης Δημάρχων Αττικής και έχω διατυπώσει κατ’ επανάληψη.

Δεν θα σταθώ ούτε στις κομματικές εμφανείς (για τον Λέων, από τη Ν.Δ.) ή αφανείς (για τον Ψυχάλη από το ΠΑΣΟΚ) στηρίξεις, διότι πιστεύω στην ακομμάτιστη Αυτοδιοίκηση στους Δήμους.

Τρία κατά την κρίση μου είναι τα κριτήρια που θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψη ο Δημότης ψηφοφόρος:

Α. Η προσωπικότητα του Δημάρχου που αναδεικνύεται και τεκμηριώνεται από την επαγγελματική του πορεία και καταξίωση καθώς και την κοινωνική του προσφορά.
Β. Τα Προγράμματα που παρουσιάζουν οι υποψήφιοι ως προς την πληρότητά τους για τις ανάγκες του Δήμου και της πόλης και απαρέγκλιτα την εφικτότητα της υλοποίησής τους.
Γ. Την Δημοτική ομάδα που πλαισιώνει τον υποψήφιο Δήμαρχο και η οποία θα κληθεί να υλοποιήσει το Πρόγραμμα της παράταξης.

O ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΕΩΝ

Είναι άνθρωπος συγκροτημένος, απόλυτα επιτυχημένος στην επαγγελματική του καριέρα με σημαντικές σπουδές και εμπειρίες. Διαθέτει μια πολύ αξιόλογη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, αφού στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρς διαχειρίσθηκε με πλήρη επάρκεια δύσκολες αποστολές και αρμοδιότητες, όπως οι άστεγοι και η πολεοδομία, ως καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος.

Το Πρόγραμμά του κοστολογημένο, φαίνεται υλοποιήσιμο, στον βαθμό που η εμπειρία του θα του εξασφαλίσει την αξιοποίηση των πολλών χρηματοδοτικών εργαλείων που τρέχουν την περίοδο αυτή. Απέφυγε την εύκολη παροχολογία, δυσανάλογη με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου. Δεν έταξε ανέφικτες υποσχέσεις, π.χ. την μονοδρόμηση της Βύρωνος, δείγμα ακραίου λαϊκισμού όσων την τάζουν.

«Κατηγορείται» ότι δεν γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης, όμως, το σημαντικό πιστεύω είναι να μπορείς να τα επιλύσεις και όχι απλά να τα γνωρίζεις, αφού αυτά μαθεύονται γρήγορα και εύκολα. Η Δημοτική του ομάδα, αποτελείται από Συμβούλους με εμπειρία, αλλά και νέους με όρεξη για δουλειά

Συμπερασματικά μπορώ άφοβα να πω ότι η προσωπικότητα του Γρηγόρη Λέων, η μέχρι τώρα αυτοδιοικητική του πορεία και η εφικτότητα υλοποίησης του προγράμματός του με οδηγούν στην πεποίθηση ότι είναι κατάλληλος για Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης την επόμενη πενταετία.

Σε κάθε περίπτωση επειδή οι Δημότες έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο, εύχομαι νικητές και ηττημένοι την επαύριο των εκλογών, να δουλέψουν από κοινού χωρίς ανούσιες αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις για το κοινό καλό του Δήμου. Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε την τελευταία Δημοτική περίοδο.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Ιλίου: Πολιτιστικός Σεπτέβρης 2024 – Το πρόγραμμα

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Μουσική βραδιά κάτω από την πανσέληνο του Αυγούστου

otavoice

Δ.Ηρακλείου Αττικής: Ανοικτό το Κτήμα Φιξ την Δευτέρα 19/8 για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

otavoice

Συνεργασία των Δήμων Ρεθύμνης και Νάπολης Ιταλίας

otavoice

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας στη λαϊκή συνέλευση κατοίκων στη Δόξα Γορτυνίας

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Οι συνδημότες μας βλέπουν ότι δουλεύουμε»

otavoice