OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση σε κλίμα συνεργασίας, Σ.Β.Α.Π. με τον Αναπληρωτή ΥΠΕΣ, Θ. Λιβάνιο

Σε κλίμα πλήρους κατανόησης και συνεργασίας διεξήχθηκε η συνάντηση του κ. Παύλου Καμάρα Γενικού Γραμματέα του Σ.Β.Α.Π. και Προέδρου της ΄Ενωσης Δημάρχων Αττικής και του μέλους του Δ.Σ. του Σ.Β.Α.Π. κας Μαρίας Μουρατίδη Αντιδήμαρχου Τ.Υ. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδ. Λιβάνιο .

Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του κου Υπουργού για την πορεία κατασκευής του πρότυπου Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, που ως γνωστό
κατασκευάζει ο Σύνδεσμος με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Υπουργείου «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και την συνεργασία της Τ.Υ. του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο κ. Λιβάνιος, ο οποίος ήταν και ο πρωτεργάτης του Προγράμματος χρηματοδότησης των Καταφυγίων, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο καθώς και τις προοπτικές που διαγράφονται με την κατασκευή
του, για το ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων από τους Δήμους που μετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή του Συνδέσμου.

Ο κ. Καμάρας ανέλυσε στον κ. Υπουργό τις μέχρι τώρα ενέργειες του Συνδέσμου, που αφορούν στην πρόοδο των εργασιών κατασκευής καθώς και την σύσταση της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας –
«ΚΕΠΥΑ – Rex», που θα αναλάβει την λειτουργία του Καταφυγίου, μέλη της οποίας ήδη είναι 10 Δήμοι σύμφωνα με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων.

Παράλληλα κατατέθηκε στον κ. Υπουργό το αίτημα του Συνδέσμου για την χρηματοδότηση του εξοπλισμού του Καταφυγίου (κτηνιατρικός, μηχανολογικός, γραφείου και αποτεφρωτήρας)
σύμφωνα και με τις συνταχθείσες από τον Σ.Β.Α.Π. μελέτες.

Συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, λόγω καύσωνα

otavoice

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Φόρος Τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι

otavoice

Δ.Ηλιούπολης: Ανυπόστατο ψεύδος η δήθεν παραχώρηση Δημοτικού χώρου για εκδήλωση

otavoice

Τελετή Λήξης για τα θερινά προγράμματα του Δήμου Ιλίου

otavoice

Δ.Εορδαίας: Βράβευση για την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023

otavoice