OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στ. Βαλιάνος: Βγάλαμε δίσκο… με παραδοσιακά τραγούδια της ορεινής Χαλκιδικής

“Βγάλαμε δίσκο”…. αναφέρει ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Στέλιος Βαλιάνος, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία ηχογράφησης παραδοσιακών τραγουδιών της περιοχής.

Σε δήλωση του ο κ. Βαλιάνος επισημαίνει:

Ήταν δέκα χρόνια πριν ,όταν οι χορωδίες της Μεγάλης Παναγιάς, του Στανού και του Παλαιοχωρίου που ανήκουν στο Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποίησαν μία ηχογράφηση με παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής μας, υπό την καθοδήγηση του χοράρχη τους, Βασίλη Κασούρα.

Μετά από 10 χρόνια το μεράκι του Βασίλη με κινητοποίησε και έτσι καταφέραμε να εκδώσουμε ένα δίσκο (CD) με αυτές τις ηχογραφήσεις αφήνοντας μία παρακαταθήκη και μία καταγραφή πολύ σημαντική για τα μουσικά πράγματα του τόπου αλλα και για τους ανθρώπους που συμμετέχουν στις χορωδίες μας και φυσικά για όποιον πολίτη επιθυμεί να συμπεριλάβει στη συλλογή του αυτή την πολύ αξιόλογη δουλειά.

Τους διακόψαμε απο την πρόβα τους και μας καλοδέχτηκαν για να τους χαρίσουμε το αποτέλεσμα της δικής τους δουλειάς.

Τους ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία και για το γεγονός ότι με βοήθησαν να πραγματοποιήσω και εγώ ένα δικό μου μικρό όνειρο: Να γίνω έστω για μία φορά παράγωγος ενός μουσικού δίσκου και μάλιστα με τραγούδια της περιοχής μας.

Και επειδή η παράδοση συνδυάζεται με την τεχνολογία, στο εσωτερικό του δίσκου μπορεί να βρει κανείς ένα QR Code το οποίο αν σκαναριστεί αναπαράγεται απευθείας ηλεκτρονικά το περιεχόμενο του δίσκου, χωρίς να χρειάζεται κανείς να διαθέτει CD Player.

Το δισκάκι χαρίζεται.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice