OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε θέσεις μάχης ο ισραηλινός στρατός, αναμένει εντολή για τη χερσαία επέμβαση

Ο ισραηλινός στρατός αναμένει πλέον την «πολιτική απόφαση» σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν εκπρόσωποι του στρατού, λίγα λεπτά αφού έληξε το μεσημέρι και η νέα, τρίωρη αυτή τη φορά, διορία που τέθηκε για την εκκένωση της βόρειας Γάζας.

Σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία ο ισραηλινός στρατός έχει λάβει θέσεις μάχης, ενώ 100 στόχοι επλήγησαν στη διάρκεια της νύχτας στη Γάζα. Το τελεσίγραφο για την εκκένωση της βόρειας Γάζας εξέπνευσε το Σάββατο και μία ώρα μετά το μεσημέρι έληξε και η δεύτερη παράταση που δόθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις για απομάκρυνση αμάχων από τη βόρεια Γάζα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant συζήτησε την εκκένωση αμάχων στη Γάζα και «ανθρωπιστικά ζητήματα» σε συνομιλίες με Αμερικανούς γερουσιαστές, τονίζοντας παράλληλα ότι με «τη στρατιωτική ισχύ και την αποφασιστικότητά θα καταστραφεί ο εχθρός».

Τα ξένα πρακτορεία κάνουν λόγο για ετοιμοπόλεμη δύναμη πυρός 10.000 Ισραηλινών στρατιωτών.

 

Η Χαμάς με νέο βίντεο δηλώνει ότι αναμένει την ώρα μηδέν με το μήνυμα «αυτό θα γίνει εάν ξεκινήσει η χερσαία επίθεση»

 

 Ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε τα σύνορα με Λίβανο

Μαχητές της Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν νέα επίθεση από το νότιο Λίβανο εναντίον μεθοριακού χωριού στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν άλλοι τρεις. Ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε τα σύνορα με Λίβανο. Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι παραμένουν χωρίς νερό, ρεύμα και τροφή ενώ μια ατέλειωτη ουρά από φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Τουρκία και αραβικές χώρες, παραμένουν ακινητοποιημένα στο μεθοριακό πέρασμα Ράφα της Αιγύπτου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Προελαύνουν οι Ουκρανοί σε ρωσικό έδαφος- Οργή της Μόσχας για την είσοδο δημοσιογράφων

otavoice

Φωτιά στους Φούρνους- Εκκένωση περιοχών- Άνεμοι 8 μποφόρ

otavoice

Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα μετά τις συνομιλίες, πάνω από 40.000 οι νεκροί – Χαμάς: Ψευδαισθήσεις τα περί κατάπαυσης πυρός

otavoice

Πάνω από 50 ρουκέτες έριξε η Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία κινδύνου 4 για σήμερα

otavoice

Λίβανος: Τουλάχιστον εννέα νεκροί μετά από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ

otavoice