OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Βατερλό εν ενεργεία δημάρχων στην Ηλεία – 5 στους 7 απέτυχαν να επανεκλεγούν

Σε βατερλό των εν ενεργεία δημάρχων εξελίχθηκαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ηλεία, αφού στους επτά δήμους της περιφερειακής ενότητας μόλις δυο κατάφεραν να επανεκλεγούν και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή.

Τυχαίο; Προφανώς και δεν είναι αφού το μήνυμα είναι ξεκάθαρο ότι οι δημοτικές αρχές δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες και τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών. Επίσης στο β’ γύρο οι νυν δήμαρχοι δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν την στήριξη άλλων συνδυασμών που δεν προκρίθηκαν , ούτε μπόρεσαν να κερδίσουν ψήφους από το εκλογικό σώμα, εκτός της δικής τους δεξαμενής.

Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι στους Δήμους Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού, Ζαχάρως, Αρχαίας Ολυμπίας απέτυχαν να επανεκλεγούν και έχουμε αλλαγή σκυτάλης στους δημαρχιακούς θώκους.

Αναλυτικά, στο δήμο Πύργου ο Τάκης Αντωνακόπουλος ηττήθηκε από τον Στάθη Καννή που απέσπασε το 56% των ψήφων στο β’ γύρο. Στο Δήμο Ήλιδας επανέρχεται ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος που εκτόπισε τον νυν δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη, παίρνοντας στο β’ γύρο 63,75%.

Στο Δήμο Πηνειού μετά από ένα εκλογικό θρίλερ ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος ηττήθηκε από τον Αλέξη Καστρινό, με το οριακό 50,16% των ψήφων. Ο κ. Καστρινός ήταν δήμαρχος την περίοδο 2014-2019 και επανέρχεται.

Στο Δήμο Ζαχάρως ο νυν δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος απέτυχε παταγωδώς αφού δεν κατάφερε να περάσει ούτε στο β’ γύρο, στον οποίο νικητής ήταν ο Κώστας Μητρόπουλος. 

Τέλος στον εμβληματικό δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ο Γιώργος Γεωργιόπουλος ηττήθηκε μετά από μια σκληρή αναμέτρηση στον α’ γύρο από τον Άρη Παναγιωτόπουλο. Το αποτέλεσμα ήταν 49,72% έναντι 48,94% για τον νικητή.

Σε αντιδιαστολή οι δήμαρχοι στους δήμους Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων εκλέχθηκαν από την πρώτη Κυριακή με εντυπωσιακά ποσοστά. Ο Γιάννης Λέντζας επανεκλέχθηκε με 69,15% και ο Σάκης Μπαλιούκος εκλέχθηκε πανηγυρικά για 7η συνεχή θητεία με 55,18%.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Σικυωνίων: Ανάπλαση Πρωτοδικείου και παραχώρηση Ειρηνοδικείων Γκούρας – Καλλιάνων

otavoice

Δ.Καλλιθέας: Παρέμβαση στον εισαγγελέα για την Πλατεία Νερού

otavoice

Δ.Διονύσου: Aυτοψία ρεμάτων και προτεραιότητες που τέθηκαν από την Κ. Μαϊχόσογλου

otavoice

Νέος Πρόεδρος του “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ”, ο Τάκης Γρηγοράκος – Οι αλλαγές στο ΔΣ

otavoice

4η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις 4/9

otavoice

Δ.Γορτυνίας: Oλοκληρώθηκε το «3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη ΑΡΚΑΔΙΕΣ – Ζάτουνα»

otavoice