OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κατέρρευσε κτίριο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Γάζα, από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Το Υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα ανακοίνωσε την κατάρρευση κτιρίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην κεντρική πόλη της Γάζας ως αποτέλεσμα ισραηλινών επιδρομών, επιβεβαιώνοντας ότι υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ εκτοπισμένων που έβρισκαν καταφύγιο στην εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ , ο αριθμός των παρευρισκόμενων είναι 50 άτομα, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες.

Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι τα Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη συνοικία Al-Zaytoun στη νότια Γάζα, σκοτώνοντας ένα κορίτσι και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους με διάφορους τραυματισμούς, σημειώνοντας ότι προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε τμήματα του κτιρίου της εκκλησίας. και ένα κτίριο δίπλα στην εκκλησία καταστράφηκε.

Η εκκλησία βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το National Arab Baptist Hospital, που συνδέεται με την Αγγλικανική Επισκοπική Εκκλησία στην Ιερουσαλήμ, όπου την περασμένη Τρίτη βομβαρδίστηκε , με αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων πολιτών.

Περίπου 1.000 Παλαιστίνιοι Χριστιανοί ζουν στην Γάζα , η πλειονότητα των οποίων ανήκει στην Ορθόδοξη και Καθολική εκκλησία, εκτός από την παρουσία της εκκλησίας των Βαπτιστών.

Ορισμένοι χριστιανοί πολίτες κατέφυγαν σε εκκλησίες και τα συνδεδεμένα κτίριά τους, αφού τα σπίτια ορισμένων από αυτούς καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, και αναζήτησαν ασφαλέστερο καταφύγιο.

Σχετικά Άρθρα

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε να αποσυρθεί από τμήματα του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας

otavoice

ΠΑΣΟΚ, εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, στο Ζάππειο

otavoice

Τριήμερο πένθος στην Ουκρανία για το χτύπημα της Ρωσίας στην Πολτάβα – Αυξάνονται τα θύματα

otavoice

Ομέρ Τσελίκ: Σε εξέλιξη η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στους BRICS

otavoice

Ανάβουν τα φώτα της 88ης ΔΕΘ – Τιμώμενη Χώρα η Γερμανία

otavoice

Νέα εξέταση αίματος προβλέπει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου στα επόμενα 30 χρόνια

otavoice