OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέα χερσαία επιδρομή στη Γάζα – Αεροπορικοί βομβαρδισμοί και μπαράζ επιθέσεων από τη Χαμάς

Συμπληρώνονται 20 ημέρες πολέμου στο Ισραήλ, ένας πόλεμος που δεν αφορά μόνο το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, καθώς υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενη επέκταση της σύγκρουσης.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Κώστας Καντούρης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ιερουσαλήμ, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από τον στρατό, χθες τη νύχτα χθες έγινε νέα χερσαία επιδρομή πεζικού και τεθωρακισμένων στη Γάζα, πάλι περιορισμένη. Υπενθυμίζεται ότι ο στρατός χαρακτήρισε την προηγούμενη επιδρομή στοχευμένη επιδρομή, πρόκειται για αυτή με τα τεθωρακισμένα που μπήκαν και χτύπησαν στόχους.

Την ίδια στιγμή έγιναν νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί με τις παλαιστινιακές αρχές να μιλούν για νεκρούς στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας. Σειρήνες ήχησαν ακόμη και τα ξημερώματα, γύρω στις 3, σε πόλεις του Ισραήλ που περικλείουν τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ και στο κέντρο του Ισραήλ μέχρι και χθες το βράδυ συνεχίστηκε το μπαράζ επιθέσεων από τη Χαμάς από την πλευρά της Λωρίδας της Γάζας, με στόχο πόλεις του κεντρικού Ισραήλ.

Συντρίμμια ρουκέτας αυτή τη φορά έπεσαν στην πόλη Ρεχοβότ, επάνω σε ένα ηλεκτρικό στύλο, χωρίς να υπάρχουν τραυματίες.

Ανταλλαγή πυρών σημιεώθηκε στην Τζενίν, στη Δυτική όχθη τα ξημερώματα. Οι Ισραηλινοί μιλούν για έναν ένοπλο νεκρό, ενώ στα βόρεια μέχρι τώρα είναι λίγο περιορισμένες οι μάχες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εκδίδονται και από τις δύο πλευρές. Το Ισραήλ ανακοίνωσε μία επίθεση από αέρος χθες το βράδυ με στόχο θέσεις της Χεζμπολάχ, ενώ η Χεζμπολάχ είχε επιβεβαιώσει κάποιους νεκρούς.

Το ενδιαφέρον στρέφεται ξανά στους ομήρους. Το Ισραήλ τοποθετεί τους ομήρους στους 224. Χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των οικογενειών των ομήρων στο κέντρο του Τελ Αβίβ. Πήγαν στην αιγυπτιακή πρεσβεία και κατέληξαν πάλι στον χώρο όπου καθημερινά συγκεντρώνονται, δηλαδή μπροστά από το Μουσείο της Τέχνης και με σύνθημα «φέρτε τους ομήρους πίσω» και μάλιστα σε αναρτήσεις τους, οι συγγενείς αφήνουν και αιχμές στην κυβέρνηση. Χθες ο υπουργός πολέμου δήλωσε ότι προτεραιότητα είναι η ζωή των ομήρων και για πρώτη φορά είπε ότι η χερσαία επιχείρηση συνδέεται και με αυτόν τον παράγοντα, ενώ από την άλλη εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε ότι από τις ισραηλινές επιδρομές σκοτώθηκαν 50 Ισραηλινοί όμηροι, χωρίς βέβαια αυτό να έχει επιβεβαιωθεί πουθενά.

Σχετικά Άρθρα

Πολιτικός «σεισμός» στη Γερμανία – Ισχυρό πλήγμα για την κυβέρνηση Σολτς η άνοδος της ακροδεξιάς

otavoice

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχουν δεν κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση ομήρων

otavoice

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε η Δύση να επιτρέψει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς και να διαθέσει όπλα

otavoice

Ισραηλινά πυρά σκότωσαν δεκάδες Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

otavoice

Γαλλία: Τελευταίες διαβουλεύσεις για το πρόσωπο που θα αναλάβει πρωθυπουργός

otavoice