OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Καταγγελία κατοίκων στον Άγιο Βασίλειο Θηβών, για παραβάσεις στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

ΠΡΟΣ
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΘΗΒΩΝ
ΚΟΙΝ.
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Σ. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΘΗΒΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κύριε Δασάρχα,
Λαμβάνοντας αφορμή από την ιστοσελίδα του Δασαρχείου σας, όπου διαβάσαμε με ενδιαφέρον ότι επιβάλατε πρόστιμο € 1500 και κατάσχεση όπλου σε κυνηγό, διότι διαπιστώσατε σε αναρτημένη στο διαδίκτυο φωτογραφία ότι είχε φωτογραφηθεί με σκοτωμένο λαγό, θα θέλαμε να σας παραπέμψουμε στις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.voiotia.com.
Από αυτές προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ότι στις εργασίες εγκαταστάσεως ανεμογεννητριών στην περιοχή Μαύρο Σπιθάρι του Αγίου Βασιλείου Βοιωτίας, έχουν υπάρξει παραβάσεις την νομοθεσίας και των σχετικών διοικητικών αδειών. Επισημαίνουμε ότι:

1 Δυνάμει της παρ. 4 της με Αρ.Πρ. 174317/7-8-2014 Υ.Α. Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Δ/σης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας που εξακολουθεί να ισχύει για το συγκεκριμένο έργο,
Το πλάτος του οδικού δικτύου (πρόσβασης και εσωτερικό) δεν θα υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τα πέντε (5) μέτρα.”

2 Στην παράγραφο της ιδίας απόφασης αναφέρεται ότι πρέπει 10 : Να γίνει πρόβλεψη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας των εργαζόμενων ή των επισκεπτών της περιοχής του έργου. Απαιτείται επ’ αυτού όπως τοποθετηθούν καλαίσθητες πινακίδες προειδοποίησης πιθανών κινδύνων που τυχόν διατρέχουν οι προαναφερόμενοι, σε κατάλληλες θέσεις.

3 Περαιτέρω, στην Έγκριση Μελέτης Οδοποιίας με Αρ.Πρ. 122181/4.8.2020 της Γενικής Δ/σης Δασών Βοιωτίας για το ίδιο έργο, ορίζεται στην παράγραφο Β(δ) ότι απαγορεύεται:

Η απόθεση των υλικών αυτών (εννοείται εκσκαφής) σε εκτάσεις που αποτελούν κοίτες ρεμάτων και χειμάρρων ή είναι δασικού χαρακτήρα ή αναδασωτέες

Και τέλος στην παράγραφο Β(στ) προβλέπεται ότι η παρακολούθηση της τήρησης των εκδοθέντων μελετών και αδειών ανατίθεται στο Δασαρχείο Θηβών.

Ενόψει ότι όπως προκύπτει από τις αναρτημένες στην ως άνω ιστοσελίδα φωτογραφίες, αλλά και από διαβεβαιώσεις συμπολιτών που επισκέφθηκαν στην συγκεκριμένη τοποθεσία,
(α) οι διανοιχθέντες δρόμοι υπερβαίνουν κατά πολύ το πλάτος των (5) μέτρων,
(β) τα υλικά εκσκαφής απορρίπτονται επί δασικών εδαφών και δεν απομακρύνονται από την περιοχή και
(γ) ότι όχι μόνον δεν έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις για τους επισκέπτες αλλά αντιθέτως, επισκέπτες που πλησίασαν στην περιοχή ισχυρίζονται ότι υπήρξαν θύματα εκφοβισμού (βλ. Δελτίου Τύπου στην ως άνω ιστοσελίδα).

Σας καλούμε:

Να προβείτε άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες και μεταξύ άλλων να μεταβείτε άμεσα στην ως άνω περιοχή προκειμένου να διερευνήσετε εάν τηρούνται οι όροι εκτελέσεως των έργων και σε αντίθετη περίπτωση να επιβάλλετε τις ποινές που επιβάλλει η αρμόδια νομοθεσία και να αναστείλετε κάθε περαιτέρω εργασία.

Θήβα 24.10.2023

Μετά τιμής,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Άρχισε η κατασκευή γηπέδου 5×5 στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης

otavoice

Μαγεύουν τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2024- Σμήνος Πολεμικής Αεροπορίας -Θεοφάνους και αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη

otavoice

Π.Δ.Ε: Ο Αντιπεριφερειάρχης Τ. Παπαδόπουλος στην «Οινοξένεια»

otavoice

Δ. Αγίας Παρασκευής: «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας εις βάρος οποιουδήποτε συμπολίτη μας»

otavoice

Ασφαλείς διαβάσεις πεζών γύρω από τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

otavoice

Π. Τατούλης: Συνεχίζουν να εμπαίζουν τους πολίτες σε Μεγαλόπολη, Γορτυνία, Οιχαλία και Τρίπολη

otavoice