OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Ωρωπού τίμησε τους Ήρωες του Έπους του 1940

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα γιορτάστηκε σε κάθε γωνιά του Δήμου Ωρωπού η Εθνική Επέτειος του «ΟΧΙ» και το έπος του 1940. Στον Αυλώνα, στις Αφίδνες, στο Καπανδρίτι, στον Κάλαμο, στο Χαλκούτσι, στο Πολυδένδρι, στο Συκάμινο, στο Μαρκόπουλο και στη Μαλακάσα έγιναν εορταστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις. Προηγήθηκαν δοξολογίες και πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες από όλους τους ναούς.

Η κεντρική εκδήλωση έγινε στη Σκάλα Ωρωπού και στα Νέα Παλάτια με την κατάθεση στεφάνων και την κεντρική παρέλαση των σχολείων, συλλόγων και εθελοντικών ομάδων.

Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Ανδρέα Σκάλας Ωρωπού, παρουσία των τοπικών Αρχών, μαθητών, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σκάλας Ωρωπού Σταματίνα Πολίτη.

Εκ μέρους του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη που απουσίασε λόγω ασθένειας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τρομπούκης και ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Ηλιάσκος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφάλειας, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων ενώ την παράσταση έκλεψαν οι αντιπροσωπείες μαθητριών και μαθητών από όλα τα σχολεία που εκφώνησαν ποιήματα και απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την κεντρική παρέλαση που έγινε στην παραλιακή λεωφόρο Προποντίδος – Γ.Δροσίνη. Την παρέλαση άνοιξαν τα παιδιά του ΕΝΕΕΓΥΛ, για πρώτη φορά παρήλασαν τα μέλη της Εθελοντικής ομάδας Μηλεσίου, ενώ εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου χειροκρότησαν όλους τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές της παρέλασης.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Σικυωνίων: Ανάπλαση Πρωτοδικείου και παραχώρηση Ειρηνοδικείων Γκούρας – Καλλιάνων

otavoice

Δ.Καλλιθέας: Παρέμβαση στον εισαγγελέα για την Πλατεία Νερού

otavoice

Δ.Διονύσου: Aυτοψία ρεμάτων και προτεραιότητες που τέθηκαν από την Κ. Μαϊχόσογλου

otavoice

Νέος Πρόεδρος του “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ”, ο Τάκης Γρηγοράκος – Οι αλλαγές στο ΔΣ

otavoice

4η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις 4/9

otavoice

Δ.Γορτυνίας: Oλοκληρώθηκε το «3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη ΑΡΚΑΔΙΕΣ – Ζάτουνα»

otavoice