OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Φόρουμ Ενεργειακών Κοινοτήτων στην Κοζάνη

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα ΗΜΜΥ), το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, διοργάνωσαν από κοινού, το πρωί της Παρασκευής 3/11, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, μια μεγάλη εκδήλωση για τις ενεργειακές κοινότητες που μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο για τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν Ευρωβουλευτές, φορείς, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού καθώς και εμπλεκόμενοι με την ενέργεια και τον κλάδο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ανοίξει περισσότερο η ατζέντα συζήτησης γύρω από τις ενεργειακές κοινότητες και την σημασία τους για την Δίκαιη Μετάβαση, να αναδειχθούν τα οφέλη που προκύπτουν, να επισημανθούν προβλήματα και δυστοκίες του υπάρχοντος νομικού πλαισίου και να φανεί κατά πόσο πρακτικές που εφαρμόζονται πετυχημένα στην Ευρώπη μπορούν να υιοθετηθούν από την χώρα μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SunSharing, το οποίο επικεντρώνεται στην προώθηση της υλοποίησης ενεργειακών κοινοτήτων με φωτοβολταϊκούς σταθμούς σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, καθώς και σε πρωτοβουλίες χρηματοδότησης για την εξασφάλιση τέτοιων επενδύσεων.

Το πρόγραμμα SunSharing ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2022 και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο 2024 και χρηματοδοτείται από το The German Federal Ministry for Economic Affairs and Climate Action (BMWK).

 

Πηγή: kozan.gr

Σχετικά Άρθρα

Εξηγήσεις δίνει αύριο στον πταισματοδίκη Χαλκιδικής, η Δήμαρχος Κασσάνδρας.

otavoice

Δήμος Τήνου: Νέες θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

otavoice

Επίτιμη δημότης Ναυπακτίας ανακηρύχθηκε η Δρ. Ολυμπία Βικάτου

otavoice

Αυτοψία Μενδώνη στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο Θέρμου

otavoice

Δ. Χαλανδρίου: 468 παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης – Ακολουθούν και άλλες εγγραφές

otavoice

Δ. Αθηναίων: Έναρξη Λειτουργίας των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών

otavoice