OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε φάση εξαέρωσης το ΕΣΥ: Στην Αθήνα η αναμονή για χειρουργείο φτάνει και τον ενάμιση χρόνο

Περισσότεροι από 24 χιλιάδες ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν στην Αθήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της 1η ΥΠΕ ως τις 15 Οκτώβρη, τόνισε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της ΕΓ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης 2 Νοέμβρη, στον τηλεοπτικό σταθμό «kontra».

Πρόσθεσε ότι η αναμονή για χειρουργείο φτάνει και τον ενάμιση χρόνο και επεσήμανε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας «είναι σε μια φάση εξαέρωσης αυτή την περίοδο», καθώς τα κενά είναι πάνω από 40 χιλιάδες.

Ο Γ. Γαλανόπουλος σημείωσε ότι στα περισσότερα νοσοκομεία δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι και προσωπικό χειρουργείων, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κρατικό της Νίκαιας που ενώ υπάρχει αξονικός τομογράφος, δεν υπάρχουν γιατροί για να κάνουν την τομογραφία με αποτέλεσμα στην γύρω περιοχή «τα ιδιωτικά διαγνωστικά να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια».

Υπογράμμισε ότι και για όλα αυτά τα ζητήματα στις 29 και 30 Νοέμβρη η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία και θα πραγματοποιηθεί μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 30 Νοέμβρη στην Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

Πολιτικός «σεισμός» στη Γερμανία – Ισχυρό πλήγμα για την κυβέρνηση Σολτς η άνοδος της ακροδεξιάς

otavoice

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχουν δεν κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση ομήρων

otavoice

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε η Δύση να επιτρέψει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς και να διαθέσει όπλα

otavoice

Ισραηλινά πυρά σκότωσαν δεκάδες Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

otavoice

Γαλλία: Τελευταίες διαβουλεύσεις για το πρόσωπο που θα αναλάβει πρωθυπουργός

otavoice