OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

2η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης διοργάνωσε ο ΣΠΑΠ στο Πεντελικό Όρος

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή πλήθους πολιτών, παιδιών και εθελοντικών ομάδων, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στο Περιβάλλον και τον Δήμο Πεντέλης πραγματοποίησε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, την 2η Δράση Εθελοντικής Αναδάσωσης, για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023-2024, στην περιοχή που κάηκε από την πυρκαγιά του καλοκαιριού που μας πέρασε και συγκεκριμένα στο χώρο Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν εκατοντάδες δένδρα με χαμόγελο στα πρόσωπα τους και πολύ μεγάλη όρεξη προκειμένου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο. Τα δέντρα που φυτεύτηκαν είναι χαρουπιές, βελανιδιές, κουτσουπιές, πικροδάφνες και πουρνάρια τα οποία είναι βραδύκαυστα και κατάλληλα για την συγκεκριμένη περιοχή.

Την δράση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος και συμμετείχαν η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς και Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Ιωάννης Ζώης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, η Δημοτική Σύμβουλος Πεντέλης Ελένη Γκρέτσα, η υπεύθυνη του 3ου ΚΑΠΗ Μελισσίων Σοφία Ιορδανίδου, ο τραγουδιστής Γιάννης Βαρδής, οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας των δήμων Διονύσου, Ν. Βουτζά, Μαραθώνα και Πεντέλης, εκπρόσωποι της εταιρείας kw ATHENS CENTER KELLER WILLIAMS, ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα Νίκος Παπαγγελόπουλος, εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας και μικρά παιδιά.

Ο ΣΠΑΠ για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023 – 2024 συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις Εθελοντικής Αναδάσωσης, δράσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο για να ξαναπρασινίσει το μαύρο τοπίο της περιοχής αυτής. Στις περιβαλλοντικές δράσεις αυτές συμμετέχουν εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, παιδιά, μαθητές, καθηγητές, εθελοντές, επιχειρηματίες και εταιρείες.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Βρισκόμαστε και πάλι εδώ στην ευρύτερη περιοχή Βορειανατολικά του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022, με την 2η δράση εθελοντικής αναδάσωσης για τη νέα φυτευτική περίοδο 2023 – 2024, με σκοπό να αποκαταστήσουμε, να ξαναπρασινίσουμε και να δώσουμε και πάλι ζωή στην περιοχή αυτή που κάηκε από την πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου 2022, με τη φύτευση βελανιδιών, κουτσουπιών, πικροδαφνών, πουρναριών και χαρουπιών τα οποία είναι κατάλληλα για την περιοχή αυτή και το πιο σημαντικό, διότι είναι πολύ πιο βραδύκαυστα δένδρα.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί στη σημερινή αυτή δράση συμμετείχαν εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες, παιδιά, εθελοντικές ομάδες, εθελοντές και εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ, οι οποίοι με ενθουσιασμό αγκάλιασαν την 2η δράση εθελοντικής αναδάσωσης που πραγματοποιήσαμε σήμερα σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στο Περιβάλλον και τον Δήμο Πεντέλης.

Το πλήθος του κόσμου ήταν εντυπωσιακά τεράστιο και στη 2η αυτή δράση αναδάσωσης που διοργανώσαμε. Ο ενθουσιασμός, η θέληση, η απίστευτη όρεξη και η χαρά που ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα όλων, αλλά κυρίως ο τεράστιος αριθμός των ατόμων που βρέθηκαν σήμερα εδώ, για να ξαναδώσουν ζωή στο Πεντελικό, μας γεμίζει με δύναμη και μεγάλη ικανοποίηση, που οι συμπολίτες μας κατανοούν τη σημαντικότητα της εθελοντικής προσφοράς και με μεγάλη θέληση βοηθούν στην αποκατάσταση του μαύρου τοπίου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κύριο Γιάννη Σπανολιό, το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και όλα τα στελέχη του ΣΚΑΙ για την πολύτιμη βοήθεια και την στήριξή τους, εδώ και δεκαετίες στην προσπάθεια να ξαναπρασινίσουμε το Πεντελικό μας!

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς, τους συμπολίτες μας, τα μικρά μας παιδιά, τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας των δήμων Διονύσου, Ν. Βουτζά, Μαραθώνα και Πεντέλης, τους εργαζομένους και τους εθελοντές του ΣΠΑΠ και όλους τους παρευρισκόμενους, που με την σημερινή τους παρουσία, βοήθησαν στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, προκειμένου να ξαναζωντανέψουμε την καμένη περιοχή».

Σχετικά Άρθρα

37οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου

otavoice

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Paolo Bettini στη Δυτική Αχαΐα

otavoice

Δ. Χανίων: Σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη

otavoice

Π.Κ.Μ: Κλιμάκιο υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Γιουτίκα στις μυδοκαλλιέργειες

otavoice

Δ. Κουρέτας: Τελείωσε το μάζεμα των ψαριών – Οι δείκτες στα νερά επανέρχονται στα φυσιολογικά

otavoice

Δ.Δίου-Ολύμπου: Εκπαιδευτικό Σχολείο-Ερευνητικό Συνέδριο νέων τεχνολογιών επικοινωνίας

otavoice