OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η Μυτιλήνη τίμησε την 111η επέτειο της απελευθέρωσης της, από τον Οθωμανικό ζυγό

Η Μυτιλήνη τιμά σήμερα την 111η επέτειο της απελευθέρωσης της από τον Οθωμανικό ζυγό.

Το πρωί της Tετάρτης αυτοδιοικητικοί συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία των λοιπών πολιτικών, αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών του νησιού μετέφερε τη σημαία της Λέσβου με πομπή από το Παλαιό Δημαρχείο στο Κάστρο.

Με την άφιξη της πομπής μπροστά στην προτομή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης κατέθεσε στεφάνι. Αμέσως μετά η πομπή συνέχισε προς το Κάστρο, όπου έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας.

 Με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε στην προκυμαία της πόλης, στις 12 το μεσημέρι, της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου, η παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό.

Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και οι Έλληνες Αξιωματικοί και οπλίτες απέσπασαν θερμό χειροκρότημα, από το πλήθος που είχε κατακλύσει το χώρο της παρέλασης. 

Πρόκειται για την καθιερωμένη κοινή παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, αντιπροσωπειών τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Επαγγελματικών Σχολών, εθελοντικών οργανώσεων, οδηγών και προσκόπων μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Μυτιλήνης για την πολιτική παρέλαση και Στρατιωτικής Μουσικής για τα στρατιωτικά τμήματα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενώ παραβρέθηκε ο κυβερνητικός βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής Λέσβου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαϊδης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Τα χορευτικά σωματεία του νησιού μετά το πέρας της παρέλασης παρουσίασαν παραδοσιακού χορούς μπροστά από τους επίσημους

Πηγή: stonis.gr

Σχετικά Άρθρα

Στελεχώνεται η Πολεοδομία Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

otavoice

Με ταχείς ρυθμούς, η ψηφιοποίηση δεκάδων χιλιάδων αρχείων του Δήμου Κατερίνης

otavoice

Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου ενώνουν τις δυνάμεις τους

otavoice

Στο Μεξικό, για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, αποστολή του Δήμου Ήλιδας

otavoice

Π.Κ.Μ: Εννέα υποτροφίες σε νέες και νέους, για προγράμματα σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης

otavoice

Π.Α: Υπεγράφη η κατασκευή του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

otavoice