OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Δολοφονία 4.506 παιδιών στη Γάζα- Συνολικά 11.078 νεκροί από τα ισραηλινά πυρά

Σε κατά συρροήν έγκλημα πολέμου κατά αμάχων, έχει μετατραπεί η επίθεση της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ, με υποτιθέμενο στόχο την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Συγκλονίζει την ανθρωπότητα ο ασύλληπτος αριθμός των παιδιών που δολοφονήθηκαν σε μαζικούς και ανελέητους βομβαρδισμούς από τις επιδρομές των ισραηλινών μαχητικών και από τις πυραυλικές επιθέσεις με στόχο  κατοικημένες περιοχές, προσφυγικούς καταυλισμούς και νοσοκομεία.

Το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως 11.078 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των νεκρών που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, 4.506 ήταν παιδιά και 3.027 γυναίκες, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Εξάλλου, 27.490 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανέφερε επίσης πως 21 νοσοκομεία έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους και 47 κέντρα υγείας δεν παρέχουν υπηρεσίες.

. (Photo by Khader Al Zanoun / AFP)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προέλαση στην πόλη της Γάζας των ισραηλινών δυνάμεων, οι οποίες σφυροκοπούν περιοχές όπου υπάρχουν νοσοκομεία. Ισραηλινά άρματα μάχης, φέρονται να είναι ήδη έξω από το παιδιατρικό νοσοκομείο και λίγα μόλις μέτρα από το Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το οποίο θεωρείται ορμητήριο της Χαμάς.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι βρίσκονται στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής καταστροφής, ενώ η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε τετράωρες παύσεις, τις οποίες ο ΟΗΕ χαρακτήρισε “ωμό κυνισμό” εκ μέρους του Ισραήλ. Την ίδια ώρα κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Δυτική Όχθη, με δεκάδες νεκρούς, εκ των οποίων πολλά παιδιά.

Σε ανακοίνωσή του ο Παλαιστινιακός Ερυθρός Σταυρός, υποστηρίζει ότι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον του νοσοκομείου Αλ Κουντς πλήττοντας τη μονάδα εντατικής θεραπείας. Υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το BBC, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαιώνουν ότι επιχειρούν γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα με έναν εκπρόσωπο του στρατού να λέει ότι «η Χαμάς επέλεξε να τοποθετηθεί στρατηγικά γύρω και κάτω από τα νοσοκομεία κι εμείς λοιπόν βάζουμε εκεί όλο το βάρος των επιχειρήσεων μας». Νωρίτερα, η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές στην περιοχή, αναφέρει ότι η διοίκηση του Αλ Σίφα έχει ξεκινήσει την εκκένωση του νοσοκομείου ακολουθώντας τις οδηγίες του στρατού που το έχει περικυκλώσει.

Σχετικά Άρθρα

Πολιτικός «σεισμός» στη Γερμανία – Ισχυρό πλήγμα για την κυβέρνηση Σολτς η άνοδος της ακροδεξιάς

otavoice

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχουν δεν κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση ομήρων

otavoice

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε η Δύση να επιτρέψει πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς και να διαθέσει όπλα

otavoice

Ισραηλινά πυρά σκότωσαν δεκάδες Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δισ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

otavoice

Γαλλία: Τελευταίες διαβουλεύσεις για το πρόσωπο που θα αναλάβει πρωθυπουργός

otavoice