OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Ομπρέλα αποχωρεί -Η ομάδα Αχτσιόγλου δεν συμμετέχει στην ΚΕ- Εκτός ο Τζουμάκας

Σε ένα προδιαγεγραμμένο σκηνικό ρήξης και διάλυσης οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάτι που επιτάχυνε η χθεσινή επιθετική στάση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Η Ομπρέλα σχεδιάζει άμεσα την αποχώρησή της, ακόμα και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και θα προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις με κείμενο το οποίο θα δώσει στη δημοσιότητα πιθανώς μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ομάδα των 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου δεν έχει παραστεί στην ΚΕ και συνεδριάζουν για να καθορίσουν την γενικότερη στάση τους.

Ραγδαίες οι εξελίξεις τσουνάμι αποχωρήσεων. Μετά τους Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Βούτση, αποχώρησε και ο Στέφανος Τζουμάκας, καταθέτοντας δια ζώσης πολυσέλιδη δήλωση αποχώρησης του στην Κεντρική Επιτροπή.

Δύο τροπολογίες επί της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσαν οι “Προεδρικοί”,   Όλγα Γεροβασιλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Αλέκος Φλαμπουράρης, με στόχο να φρενάρουν την πρόταση για δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο Κασσελάκης.

Όπως αναφέρουν:

1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται.

 

 

Σχετικά Άρθρα

«Γενική απεργία» στο Ισραήλ με αίτημα να κλειστεί συμφωνία για τους ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Ιράν: Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραϊσί συνετρίβη λόγω «δυσχερών καιρικών συνθηκών»

otavoice

Χαμηλότερο τζίρο από το 2023 οι εμπορικές επιχειρήσεις στις θερινές εκπτώσεις

otavoice

Πιο προβλέψιμη η Καμάλα Χάρις από τον Τραμπ εκτιμά η Ρωσία

otavoice

Σεισμός στη Γερμανία: Πρωτιά στη Θουριγγία για το ακροδεξιό AfD – Δεύτερο στη Σαξονία

otavoice

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice