OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο καιρός: Υποχωρούν οι θυελλώδεις άνεμοι, ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής οι εντάσεις των ανέμων θα υποχωρήσουν και τα 8 μποφόρ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Σχετικά, όμως, χαμηλές θα είναι θερμοκρασίες.

Με άνοδο της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα. Από την Τρίτη, έρχονται νοτιάδες και θα φέρουν πολλές βροχές.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Πιο αναλυτικά σήμερα  Κυριακή αναμένονται λίγες παροδικές βροχές κυρίως στο Aιγαίο και την Κρήτη, με ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς με πρωινό παγετό σε βόρειες και ορεινές περιοχές.

Στην Αττική αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθεί γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Η Δευτέρα θα περάσει με ήλιο σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ μόνο στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

 Σε ισχύ θα είναι έως τις 12 το μεσημέρι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, και σύμφωνα με την ΕΜΥ φτάνουν στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Κυλλήνη-Κεφαλονιά, ενώ τα δρομολόγια από Βόλο για Σποράδες θα αρχίσουν να εκτελούνται μετά τις 2:30 το μεσημέρι.

Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Καβάλα-Πρίνος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγια που προκαλούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκ

Σχετικά Άρθρα

Όλαφ Σολτς για εκλογές σε Θουριγγία και Σαξονία: Πικρό αποτέλεσμα – Το AfD βλάπτει τη Γερμανία

otavoice

Έναρξη της σχολικής χρονιάς για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς – Πότε ανοίγουν τα σχολεία

otavoice

Σε εξέλιξη σφοδρή ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο – Πληροφορίες για τραυματίες

otavoice

Ανακοινώθηκαν από τους προμηθευτές οι τιμές στα «πράσινα» τιμολόγια για τον Σεπτέμβριο

otavoice

Κίνα: Επιταχύνονται οι προσπάθειες οργάνωσης μιας ενοποιημένης εθνικής αγοράς

otavoice

«Γενική απεργία» στο Ισραήλ με αίτημα να κλειστεί συμφωνία για τους ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice