OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Η Γιορτή Ανακύκλωσης της ΕΕΑΑ στο 4ο Εργαστήρι παιδικών σταθμών Δήμου Παύλου Μελά

Η καλή συνεργασία του Δήμου Παύλου Μελά με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης καλά κρατεί. Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου και στο 4ο Εργαστήρι παιδικών σταθμών της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, θα φιλοξενηθεί την Τετάρτη 12/6/2019 το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης της Ε.Ε.Α.Α.

BANNER 1X7 Karatasiou 2019

Η δράση εστιάζει στην ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση απορριμμάτων και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχουν εργαστήρια ανακύκλωσης, όπου θα μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι για να γνωρίσουν τον κύκλο ζωής των απορριμμάτων ενώ θα διανεμηθούν και σχετικά πληροφοριακά έντυπα. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από όμορφα διαδραστικά παιχνίδια να ψυχαγωγηθούν και παράλληλα να εκπαιδευτούν από την εξαιρετική ομάδα της Ε.Ε.Α.Α. που θα προσφέρει τσάντες πολλαπλών χρήσεων σε όλους τους συμμετέχοντες και επισκέπτες.

Eνημερώθηκαν πάνω από 38.000 νοικοκυριά για τους μπλε κάδους ανακύκλωσης

Από το 2017 ξεκίνησε η δημιουργία νέου δικτύου ανακύκλωσης στις γειτονιές της Ευκαρπίας, της Πολίχνης και της Σταυρούπολης με νέο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει ειδικά αυτοκίνητα-πρέσες ανακύκλωσης και νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης κι ενώ τα προηγούμενα χρόνια την ευθύνη είχε ο Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας.

Ταυτόχρονα με την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε πρόσθετες θέσεις αλλά και την αντικατάσταση παλιών κάδων με νέους, υλοποιήθηκαν την άνοιξη του 2017, από το Δήμο Παύλου Μελά, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τρεις σημαντικές ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή.

Α. Ενημερωτική καμπάνια προώθησης της ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τη διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού, την επιστολή του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τη μπλε τσάντα ανακύκλωσης, πόρτα-πόρτα σε περισσότερα από 38.000 νοικοκυριά των Δημοτικών Ενοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, από την ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Β. Ειδική καμπάνια ενημέρωσης των επαγγελματιών του τόπου μας, για συμμετοχή στην ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών και στο Σύστημα του Μπλε Κώδωνα

Γ. Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στην Πλατεία Ελευθερίας και στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου ώστε να εκπαιδευτούν τα παιδιά με δημιουργικό τρόπο στην ανακύκλωση.

«Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» της ΕΕΑΑ στην Πλατεία Ελευθερίας τον Μάιο του 2017

Πάνω από 600 μαθητές – μαθήτριες 6 Δημοτικών Σχολείων της Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά συμμετείχαν την Παρασκευή 5 Μαϊου 2017, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, στο «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, που μετά το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, εγκαταστάθηκε για λίγες ώρες στην Πλατεία Ελευθερίας της Άνω Ηλιούπολης.

Επίσης το Λούνα Παρκ φιλοξενήθηκε το Δεκέμβριο του 2019 στο Χριστουγεννιάτικο χωριό Μαγεμένο Στρατόπεδο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής.

Μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά παιχνίδια του ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και παράλληλα να εκπαιδευτούν από την εξαιρετική ομάδα της Ε.Ε.Α.Α. αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική εκτός από απαραίτητη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Στο Δήμο Παύλου Μελά, στηριζόμενοι στη σημαντική αρχή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την αναγκαιότητα της μετάβασης από τη θεωρία στην πράξη, επιδιώκεται με γρήγορους ρυθμούς η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των ενήλικων πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης αλλά και η εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης στις νεώτερες ηλικίες, μέσω της εκπαίδευσης στην ορθή χρήση του Μπλε κάδου.

ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 3

ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 6

ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 12

8IMG 20170505 122921

12AL2 8147

Πράσινο Σημείο η Πλατεία της Άνω Ηλιούπολης, επιβράβευση των πολιτών με δώρα

Η νέα «Πλατεία Ελευθερίας – Αλέξανδρος Υψηλάντης» υποδέχτηκε κατοίκους και επισκέπτες από όλη τη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, σε μια μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης. Στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση η αναπλασμένη Πλατεία του δήμου μας λειτούργησε ως Πράσινο Σημείο, στο οποίο οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν φέρνοντας ανακυκλώσιμα υλικάπου τα έριξαν στον αντίστοιχο κάδο συλλογής προς ανακύκλωση και αυτόματα διεκδίκησαν σε κλήρωση την επιβράβευση με διάφορα χρήσιμα δώρα και προσφορές.

Σχετικά Άρθρα

Π.Π: Στήριξη της Δημόσιας Υγείας – Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

otavoice

Π.Ν.Α: Πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο πλοίου στη Νήσο Ρω

otavoice

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice