OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Αντιπεριφέρεια Νήσων: Νομοθετική ρύθμιση για τους δασωμένους αγρούς

Ψηφίστηκε η τροποποίηση του άρθρου 67 του ν. 998/79 για τους δασωμένους αγρούς σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να αιτείται στη δασική υπηρεσία την έγκριση της χρήσης έκτασης δάσους, έως 30 στρεμμάτων, μόνο για γεωργική ή δενδροκομική καλλιέργεια, εφόσον έχει τίτλους ιδιοκτησίας μέχρι το 2004.

Για εκτάσεις μεγαλύτερες των 5 στρεμμάτων απαιτείται τεχνοοικονομική μελέτη, ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της καλλιέργειας που θα αντικαταστήσει το δάσος.

Η νέα διάταξη θα ενισχύσει την νησιωτική, ορεινή και αγροτική οικονομία προσφέροντας εργασία και εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες. Ιδιαιτέρως, δε, στα νησιά Κυθήρων και Αντικυθήρων προβλέπεται να επιλύσει πολλά προβλήματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στην από 26-11-2018 συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο έθεσε το θέμα τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής και η Π.Ε Νήσων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υποστήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης έχει γίνει αποδέκτης σωρείας αιτημάτων από πολίτες, φορείς και οργανώσεις, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης των αγρών που αφέθηκαν –λόγω μετανάστευσης– και έγιναν δασικές εκτάσεις, για γεωργική ή δεντροκομική καλλιέργεια.

Πρόκειται για ένα ορθό και δίκαιο μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice