OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Το Επιστημονικό Συνέδριο ‘’Μαρτυρικά’’ στο Δήμο Κιλκίς

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Κιλκίς φιλοξενεί στο πρόγραμμα των εορταστικών του εκδηλώσεων το Επιστημονικό Συνέδριο ‘’Μαρτυρικά’’ της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε  στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

Τις εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου, η κεντρική θεματική του οποίου επικεντρώνεται στον Χριστιανισμό και την Ευρώπη, χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλκίς επεσήμανε ότι είναι ανεκτίμητη η πολιτισμική συνεισφορά του Χριστιανισμού στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα ενώ ευχήθηκε για τους ομιλητές και τους συνέδρους να παραχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος στα ζητήματα που πραγματεύεται το Συνέδριο αναφορικά με τη διασύνδεση της θεολογίας με τον πολιτισμό και τη σχέση της Εκκλησίας με τη νεωτερικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Επιστημονικό Συνέδριο συμμετείχαν καθηγητές της Θεολογικής και Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. καλύπτοντας στην α’ και β συνεδρία τις ενότητες Θρησκεία Φιλοσοφία και Ευρώπη και Ευρωπαϊκή Παιδεία και Χριστιανισμός καθώς και καθηγητές της Νομικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου.

Το Συνέδριο έχει την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ολοκληρώθηκε με εισηγήσεις για την Πολυπολιτισμικότητα και την Ευρώπη και την Κοινωνία των Πιστών και την Κοινωνία των Πολιτών στην Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα

Λάρισα: Συνάντηση Χαρίτση – Κουρέτα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

otavoice

Kινητοποίηση του Δήμου Μαλεβιζίου για τα προβλήματα από την κακοκαιρία

otavoice

Δ. Κουρέτας: Απομακρύνθηκε το 99% των νεκρών ψαριών – Όλοι έβγαλαν την ουρά τους απ’ έξω

otavoice

Δ.Σικυωνίων: Ο 4ος Κλεισθένειος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου ολοκληρώθηκε με ρεκόρ συμμετοχών!

otavoice

Γ. Κωνσταντάτος: Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια κάθισα στην καρέκλα του δημάρχου

otavoice

Ζάτουνα Γορτυνίας: Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από το Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη

otavoice