OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Την Δευτέρα η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος των “11”

Σε ανοικτή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, στις 19:00, Σεράφειο (Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144), σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθεί επίσημα η δημουργία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των έντεκα βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

 «Θα κάνουμε πολιτική περιεχομένου» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ για τον ρόλο του νέου φορέα τη στόχευσή του.

Αναφερόμενος στη διάσπαση του κόμματος και την αποχώρηση πολλών υψηλόβαθμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αλλά και βουλευτών ή πρώην υπουργών ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως «ήταν επιλογή επώδυνη, αλλά επιβεβλημένη» χαρακτηρίζοντας τη δημιουργία του νέου φορέα «απόφαση ευθύνης αλλά και ελπίδας».

 «Δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό το νέο κόμμα και θα το δείτε»

Ξεκαθάρισε ότι το μοντέλο κόμματος με το οποίο θέλουν να προχωρήσουν δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό. «Θέλουμε να λειτουργήσουμε συλλογικά και θα το δείτε το επόμενο διάστημα ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί και αυτή είναι και η δύναμή μας, μια ομάδα η οποία απαρτίζεται από στελέχη τα οποία έχουν εμπειρία, τα οποία έχουν θητεύσει σε υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015 -2019, τα οποία μπορούν να καλύψουν ένα πάρα πολύ ευρύ φάσμα θεμάτων ζητημάτων που αφορούν την κοινοβουλευτική δουλειά.

Νομίζω ότι θα μας δώσει η σύνθεση αυτής της ομάδας τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις πολιτικές μας θέσεις, το προγραμματικό μας βάθος, αλλά και να δώσουμε ένα πολιτικό στίγμα το οποίο απουσιάζει αυτή τη στιγμή από το πολιτικό σύστημα».

Αναφορικά με την παρουσία τους στις ευρωεκλογές τόνισε πως το νέο κόμμα θα είναι υποψήφιο καθώς μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός του.

Υπογράμμισε πως «ο στόχος είναι ακριβώς στις ευρωεκλογές να υπάρξει ένα σχήμα, μια λίστα, ένα ψηφοδέλτιο το οποίο ακριβώς θα αντανακλά το πολιτικό μας στίγμα, τη δουλειά την οποία θα έχουμε κάνει στο Κοινοβούλιο, αλλά βεβαίως και την ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια στο αριστερό προοδευτικό σκέλος του πολιτικού φάσματος που αυτή τη στιγμή απουσιάζει.

Να καλυφθεί δηλαδή ένα σημαντικό πολιτικό κενό και αντιπολιτευτικό, αλλά και ως προς την πρόταση την οποία πρέπει να ακούσει η ελληνική κοινωνία για το μέλλον της. Δεν μπορεί η μόνη πρόταση την οποία ακούει να είναι πρόταση του κυρίου Μητσοτάκη».

 

Σχετικά Άρθρα

Χ. Δούκας: Το πρόβλημα στη χώρα είναι να αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης, τα συμφέροντα, τις ελίτ

otavoice

Το Κίεβο εξαπέλυσε κύματα επιθέσεων με στόχο διυλιστήριο και ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς

otavoice

Ευθύμιος Λέκκας: Με φοβίζει η τάση ερημοποίησης, στη Θεσσαλία

otavoice

Θλίψη για το θάνατο του ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη

otavoice

88η ΔΕΘ: Εκπαίδευση,τεχνολογία, έρευνα και καινοτομία στο αφιέρωμα AKADEMIA

otavoice

Καθηγήτρια Υδρολογίας: Επιδεινώνεται συνεχώς το πρόβλημα με το νερό- Μέτρα εξοικονόμησης στην Αττική

otavoice