OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Το μήνυμα του δημάρχου Αγράφων, για την Διεθνή Ημέρα Βουνού

11 Δεκεμβρίου….
Διεθνής Ημέρα Βουνού….

Το 27% της γης καλύπτεται από βουνά τα οποία φιλοξενούν ένα εξαιρετικό φάσμα φυτών κ ζώων ενώ αποτελούν το κλειδί για τη ζωή κ τη διαβίωση μας, αναφέρει στο μήνυμα του ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης. 

Τα Αγραφα είναι μια….θάλασσα από περήφανα κ ένδοξα βουνά, με τεράστια ιστορία αγώνων, που καθηλώνουν κ συγκινούν ορειβάτες, πεζοπόρους, θεατές.

Δυστυχώς όμως τον τελευταίο καιρό βλέπουμε το παράδοξο, να καταστρέφουμε τη φύση για να σώσουμε τη φύση, επισημαίνει ο δήμαρχος.

Όλα αυτά, στο όνομα της ανάπτυξης και της ενεργειακής μετάβασης παραβλέποντας τις ανυπολόγιστες κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνέπειες, στολισμένες όμως με ωραιοποιημένες λέξεις όπως πράσινη ανάπτυξη, αειφορία, πρόοδος, αξιοποίηση, αλλά αδιαφορώντας για το γεγονός της αλλοίωσης για πάντα, του φημισμένου αγραφιώτικου τοπίου.

Παίρνοντας ως ευκαιρία την “Παγκόσμια Ημέρα Βουνού”, δίνουμε ένα μήνυμα αντίστασης και  αποφασιστικότητας απέναντι σε όποιον απειλεί να καταστρέψει αυτόν τον μοναδικό τόπο που κληρονομήσαμε και που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε θέλουμε να παραδώσουμε ανέγγιχτο και καλύτερο στα παιδιά μας, καταλήγει στο μήνυμα του ο κ. Καρδαμπίκης.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Καβάλας: Προχωρούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού του Βιολογικού Σταθμού του Δάτου

otavoice

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων – Οι αποφάσεις

otavoice

Στο δημαρχείο Γλυφάδας, συναντήθηκαν Ν. Χαρδαλιάς – Γ. Παπανικολάου

otavoice

«Youth Festival»: Γιορτή νεολαίας 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στο Δ. Ωραιοκάστρου

otavoice

Δήμος Αίγινας: Πρόγραμμα 15ου Aegina Fistiki Fest

otavoice

Σημαντικές παρεμβάσεις από την παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» στο Δημοτικό Συμβούλιο

otavoice