OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Προκαλεί ο Νετανιάχου: Η Γάζα δεν θα γίνει «Φαταχστάν» – Οργισμένη αντίδραση της Παλαιστινιακής Αρχής

Η Γάζα «δεν θα γίνει από Χαμάς-σταν Φατάχ-σταν», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε μια ακόμη παραληρηματική και ακραία ρητορική, καθώς απέρριπτε για μία ακόμη φορά το μεταπολεμικό σενάριο να αναλάβει η Παλαιστινιακή Αρχή που τώρα εδρεύει στη Δυτική Όχθη, τη διοίκηση της Λωρίδας της Γάζας.

Το Ισραήλ απολαμβάνει την υποστήριξη των ΗΠΑ για τους στόχους να καταστρέψει τη Χαμάς και να ανακτήσει τους ομήρους, αλλά οι διαφωνίες με τους Αμερικανούς συμμάχους παραμένουν είπε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αναφερόμενος στην υποστήριξη της Δύσης προς την Φατάχ που ελέγχεται από την Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς.

«Η Λωρίδα θα βρίσκεται υπό ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο. Μετά τον πόλεμο, στη Γάζα θα λειτουργήσει μια πολιτική διοίκηση και η Λωρίδα θα αποκατασταθεί υπό την ηγεσία των κρατών του Κόλπου. Δεν θα υποκύψουμε στις διεθνείς πιέσεις», δήλωσε ο Νετανιάχου στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ, αποκαλύπτοντας τα πραγματικά σχέδια του Τελ Αβίβ για την μεταπολεμική εποχή.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας επίθεσης και εναντίον των δυνάμεων της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη, επιβεβαιώνοντας πως εξαρχής δεν ήταν μοναδικός στόχος η Χαμάς αλλά συνολικά το Παλαιστινιακό έθνος΄.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Παλαιστινιακής Αρχής, εκπρόσωπος της οποίας κατηγόρησε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι με τις δηλώσεις του επιβεβαιώνει ότι κήρυξε πόλεμο εναντίον όλων των Παλαιστινίων και όχι κατά της Χαμάς.

Πηγή: Reuters

Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά της πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας

otavoice

Βούτσιτς: Η Σερβία δεν προβλέπεται να ενταχθεί στην ΕΕ το 2028

otavoice

Ο Χάρης Δούκας στον Βόλο: Πρωθυπουργός της χώρας ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

otavoice

Πόρισμα για μοιραίο λούνα παρκ: Ιδιοκατασκευή από συρραφή εξαρτημάτων, χωρίς πιστοποίηση

otavoice

Π. Βαρελίδης για νεκρά ψάρια: Το θέμα οδεύει προς επίλυση, πώς ξεκίνησε το πρόβλημα

otavoice

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

otavoice