OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Πεντέλης: Συναντήσεις Ν.Κοσμοπούλου με Χαρδαλιά και Κικίλια

Με προτεραιότητα την πολιτική προστασία και την καθημερινότητα των πολιτών στην ατζέντα της συναντήθηκε η νέα Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσα Κοσμοπούλου, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, στο πλαίσιο συντονιστικών συναντήσεων.

Η Νατάσα Κοσμοπούλου μίλησε για τις ελλείψεις που υπάρχουν και τις αναγκαίες ενέργειες που αναμένει τόσο στο επίπεδο του αρμόδιου Υπουργείου όσο και της Περιφέρειας. Υπογράμμισε παράλληλα ότι είναι έτοιμη να παραθέσει ένα συνολικό σχέδιο συνεργασίας με σκοπό την αποφυγή αποσπασματικών παρεμβάσεων.

Ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας, επεσήμανε ότι η πρόληψη και ο συντονισμός είναι στις προτεραιότητες τους για την αντιμετώπιση ειδικά των χιονοπτώσεων προβαίνοντας άμεσα σε μίσθωση οχημάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, Δήμαρχοι και νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Αττικής, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο Διοικητής του
ΕΣΚΕΔΙΚ Υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας καθώς και στελέχη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Αντίστοιχα ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς εξήγγειλε την δημιουργία του Παρατηρητηρίου, μία νέα ψηφιακή δομή που εισάγει για έναν επιχειρησιακό ψηφιακό χάρτη στον οποίο θα καταγράφονται όλα τα έργα με τον οδικό χάρτη υλοποίησης τους και τα χρονοδιαγράμματα εξέλιξης καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που τα υποστηρίζουν.

Στην ενημερωτική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι: Αγίας Παρασκευής Ιωάννης Μυλωνάκης, Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Βριλησσίων Ιωάννης Πισιμίσης, Ηρακλείου Νικόλαος Μπάμπαλος, Κηφισιάς Βασίλειος Ξυπολυτάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης Μάριος- Γεώργιος Ψύχαλης,
Μεταμόρφωσης Ευστράτιος Σαραούδας, Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος και τέλος Πεντέλης Αναστασία Κοσμοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Καβάλας: Προχωρούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού του Βιολογικού Σταθμού του Δάτου

otavoice

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων – Οι αποφάσεις

otavoice

Στο δημαρχείο Γλυφάδας, συναντήθηκαν Ν. Χαρδαλιάς – Γ. Παπανικολάου

otavoice

«Youth Festival»: Γιορτή νεολαίας 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στο Δ. Ωραιοκάστρου

otavoice

Δήμος Αίγινας: Πρόγραμμα 15ου Aegina Fistiki Fest

otavoice

Σημαντικές παρεμβάσεις από την παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» στο Δημοτικό Συμβούλιο

otavoice