OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Παραιτήθηκε ο ηττημένος αντίπαλος του Φρέντι Μπελέρη

Παραιτήθηκε σύμφωνα με αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο πρώην δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο, ηττημένος από τον Φρέντι Μπελέρη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Ράμα θα προχωρήσει στο διορισμό άλλου δημάρχου, που δεν θα είναι ο κ. Μπελέρης.

Σημειώνεται ότι ο Έντι Ράμα είχε μιλήσει μεν για ηττημένο δήμαρχο, αλλά είχε τονίσει ότι ο Μπελέρης δεν μπορεί να ορκιστεί δήμαρχος, εάν δεν απαλλαγεί αμετάκλητα από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

 «Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του σχεδίου του Ράμα που δεν είναι άλλο από το διορισμό ενός δημάρχου, λύση που δεν νομιμοποιείται ούτε από το Σύνταγμα της δημοκρατίας της Αλβανίας» κατήγγειλε ο βουλευτής Χειμάρρας, Βαγγέλης Ντούλες.

 Δικηγόρος Μπελέρη: “Ο νόμος δεν του απαγορεύει να ορκιστεί “

«Ναι μεν τον θεωρεί εκλεγμένο δήμαρχο, από την άλλη όμως, δεν είναι μόνο ότι δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί, ένα καθαρά διοικητικό θέμα είναι και ότι προκαταβάλει ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει εάν είναι αθώος ή ένοχος δεν θα ορκιστεί. Εδώ υπάρχει μια ωμή παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας» σημείωσε.

«Ο νόμος δεν του απαγορεύει να ορκιστεί από τη στιγμή που δεν έχει στερηθεί από τον κ. Μπελέρη το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Ούτε η ανάκριση, ούτε η δίκη που είναι σε εξέλιξη πληρούν τα δεδομένα στάνταρ μιας κανονικής δίκης. Δεν είναι δίκη που διεξάγεται στη βάση των αποδείξεων, αλλά μια πολιτική δίκη» πρόσθεσε ο δικηγόρος του κ. Μπελέρη.

«Υπήρξε ένα θετικό βήμα εκ μέρους του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος αποδέχθηκε επί της αρχής ότι έχουμε ένα νέο δήμαρχο και θα πρέπει οπωσδήποτε να αποχωρήσει από την άσκηση των καθηκόντων ο πρώην δήμαρχος Γκόρο. Στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε κατά πόσο οι επόμενες ενέργειες είναι συμβατές με εκείνα τα οποία έχουμε θέσει ως όρο» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε πως για πρώτη φορά ο Έντι Ράμα απεδέχθη το αποτέλεσμα των εκλογών και απεκάλεσε ρητά τον Φρέντι Μπελέρη ως εκλεγμένο δήμαρχο. Προσέθεσε πως ο Αλβανός πρωθυπουργός απεδέχθη ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν να ασκεί καθήκοντα ο πρώην δήμαρχος και υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να αντικαταστηθεί αμέσως ο ασκών τη δημαρχία, κ. Γκόρο».

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη συνεχίζεται στις 29 Δεκεμβρίου στις 11:00 πμ.

Κατά την ακροαματική διαδικασία σήμερα (19/12) δεν προσήλθαν οι μάρτυρες κατηγορίας που αναζητά το δικαστήριο. Για αυτό πραγματοποιήθηκε με βάση τα λεγόμενα των εισαγγελέων.

Σχετικά Άρθρα

Π. Βαρελίδης για νεκρά ψάρια: Το θέμα οδεύει προς επίλυση, πώς ξεκίνησε το πρόβλημα

otavoice

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

otavoice

Ερντογάν: Αδαής όποιος προσπαθεί να περιορίσει τον ορίζοντα της Τουρκίας

otavoice

Η θαλάσσια ρύπανση από το “Sounion” προέρχεται από τα λάδια του δεξαμενόπλοιου

otavoice

Συναγερμός στο Κερατσίνι: Άγνωστοι πέταξαν τσάντα με τρεις χειροβομβίδες

otavoice

Ρωσία: Πέντε νεκροί, 46 τραυματίες από ουκρανικό πλήγμα στο Μπέλγκοροντ

otavoice