OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ιράν: Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ απειλεί με «σκληρή απάντηση» μετά τη διπλή έκρηξη

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ υποσχέθηκε να δοθεί «σκληρή απάντηση» στη διπλή έκρηξη, που χαρακτηρίζεται επίθεση από αξιωματούχους και κρατικά μέσα ενημέρωσης, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 103 άνθρωποι νωρίτερα σήμερα στο Ιράν, κοντά στον τάφο του στρατηγού Κάσεμ Σουλεϊμανί, ανήμερα της τέταρτης επετείου του θανάτου του.

«Οι διαβολικοί εγκληματίες και εχθροί του ιρανικού έθνους για ακόμη μια φορά προκάλεσαν καταστροφή και μετέτρεψαν σε μάρτυρες έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας στην Κερμάν», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας: «Θα υπάρξει σκληρή απάντηση σε αυτή την καταστροφή, Θεού θέλοντος».

 (Photo by MEHR NEWS / AFP)

Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε νεκροταφείο, στο Κερμάν, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατο διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγού Σολεϊμανί.

Ο απολογισμός της επίθεσης είναι 103 νεκροί και 170 τραυματίες.

Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά μόλις δέκα λεπτών η μία από την άλλη.

Προφανώς ήταν συντονισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει η πρώτη έκρηξη, να συγκεντρωθεί κόσμος εκεί για να βοηθήσει τραυματίες και αμέσως ακολούθησε και δεύτερη.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, δύο τσάντες γεμάτες με εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου και πυροδοτήθηκαν με τηλεχειριστήριο, κάτι που βεβαίως προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς ειδικά τη συγκεκριμένη μέρα που περίμεναν να κάνουν το μνημόσυνο, σίγουρα ήταν αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Σχετικά Άρθρα

Τα νερά της Αρκτικής μπορεί να «κρύβουν» την επόμενη γενιά αντιβιοτικών

otavoice

Μειωμένη έως και 90% η παραγωγή μελιού- Σε απόγνωση οι μελισσοπαραγωγοί

otavoice

Κερδίζουν έδαφος οι ηλεκτρονικές αγορές στην Ελλάδα

otavoice

Ο στρατός του Κιέβου προχώρησε δυο χιλιόμετρα στην περιοχή Κούρσκ της Ρωσίας

otavoice

Λωρίδα της Γάζας: Διανεμήθηκαν 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας

otavoice

Δεν ανησυχεί η Ρωσία για ενδεχόμενη σύλληψη του Πούτιν στη Μογγολία

otavoice