OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση δημάρχου Πύργου και Νίκου Ανδρουλάκη

Ο  Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του στην Δυτική Ελλάδα συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Πύργου, Στάθη Καννή, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Το κλίμα της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών, που διεξήχθη παρουσία αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, ήταν ιδιαίτερα φιλικό και από την πλευρά του Δημάρχου έγινε ενημέρωση για το σοβαρό αναπτυξιακό έλλειμμα που αντιμετωπίζει ο Δήμος αλλά και γενικότερα για θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, ο κ Καννής έκανε εκτενή αναφορά στην απουσία του Πύργου από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας μετά την «άδικη», όπως είπε χαρακτηριστικά, απόφαση να κλείσουν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της περιοχής. Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα που έθεσε ο Δήμαρχος Πύργου είναι αυτό της αναγκαιότητας άμεσης στελέχωσης του Νοσοκομείου Πύργου, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών σε θέματα παροχής υγείας. Μάλιστα χαρακτήρισε τη λειτουργία του «οριακή».

Τέλος, ο κ Καννής μίλησε για την ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος των κατοίκων όλου του Νομού που δεν αφορά τίποτα άλλο από την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πύργου-Πάτρας, γεγονός, που, όπως είπε, θα φέρει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή. Επίσης, τόνισε ότι η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων στην Ηλεία πρέπει να περιλαμβάνει και τη διασύνδεση της Αρχ. Ολυμπίας με τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο Δήμαρχος Πύργου απευθυνόμενος στον κ Ανδρουλάκη ζήτησε την συμβολή του στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να μπορέσουν τα τρία αυτά μεγάλα ζητήματα να επιλυθούν, ενώ έκανε αναφορά στη μέχρι σήμερα βοήθεια που παρείχαν για την προώθηση λύσεων μέσα από την κοινοβουλευτική τους παρουσία, τόσο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής, κ Μιχάλης Κατρίνης, όσο και ο πρώην Υπουργός και Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ Γιάννης Κουτσούκος.

«Αποτελεί προτεραιότητα για τον νομό Ηλείας να ολοκληρωθεί στην ολότητά του το μεγάλο έργο του οδικού άξονα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει συνδετήριος άξονας της Αμαλιάδας με αυτό το μεγάλο έργο. Δεν μπορεί να μην φτάνει μέχρι την Ολυμπία» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης για τον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε επίσης τη σημαντική μείωση των καταβαλλόμενων άμεσων ενισχύσεων προς τους αγρότες για το 2023. «Το κόστος σήμερα για τους αγρότες είναι τεράστιο λόγω των ευθυνών τεσσάρων υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και πέντε προέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τέλος, αναφερόμενος στις εκλογές στην ΚΕΔΕ ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι ελπίζει «να υπάρξει μια ισχυρή προοδευτική φωνή, που θα στείλει καθαρό μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη ότι χρειαζόμαστε μια αυτοδιοίκηση στα ευρωπαϊκά πρότυπα, με διαφάνεια, αξιοκρατία, διάλογο».

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice