OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις αγροτών στον κόμβο του αεροδρομίου- Ενισχύονται τα μπλόκα στη Θεσσαλία

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, αγρότες της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους για το υπέρογκο κόστος παραγωγής αλλά και την μεγάλη πτώση στις τιμές των προϊόντων τους.

Ήδη, σε διάφορα σημεία της πόλης, έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους και μέσα στη μέρα αναμένεται να βγουν στους δρόμους.

Συγκεκριμένα, οι διαμαρτυρίες αναμένεται να ξεκινήσουν από την Επανομή, τη Θέρμη, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών και έξω από το δημαρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αγρότες από την Επανομή αναμένεται να κινηθούν προς τον κόμβο του αεροδρομίου “Μακεδονία“, με 30-40 τρακτέρ, με σκοπό να τον αποκλείσουν, χωρίς, ωστόσο, να έχει ληφθεί απόφαση για κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής, διεκδικώντας μία σειρά από μέτρα για την ενίσχυση των εισοδημάτων τους.

Αγρότες από τη Λητή βγήκαν με τα τρακτέρ τους περίπου στις 9: 30 και κατευθύνθηκαν στον Λαγκαδά. Νωρίς το απόγευμα, σχεδιάζουν να τα παρατάξουν στο Δερβένι.

Στα Γιαννιτσά, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν πορεία μέσα στην πόλη. Θα επιδώσουν ψήφισμα και θα μείνουν εκεί έως τις 2 το μεσημέρι. Στη συνέχεια, θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στα γήπεδα και την είσοδο της πόλης.

 Παράλληλα τα μπλόκα των αγροτών στη Θεσσαλία παραμένουν μαχητικά και ενισχύονται με νέα τρακτέρ, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις να πληθαίνουν σε όλη τη χώρα, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες ενισχύουν την κοινή συντονισμένη δράση τους με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ενώ ετοιμάζονται να στήσουν και νέα μπλόκα τις επόμενες μέρες, μεγιστοποιώντας την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους.

Αγωνιστικό κλίμα επικρατεί και στους αγρότες του νομού Λάρισας που παραμένουν στον κόμβο Πλατύκαμπου, ενώ οι αγρότες της Μαγνησίας παραμένουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο στον Ριζόμυλο, στην παλιά Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας και ταυτόχρονα τρακτέρ βρίσκονται και στον Αλμυρό.

Οι αγρότες των Τρικάλων παραμένουν στο μπλόκο στο Ζάρκο και καλούν κάθε αγρότη του νομού, που ακόμα δεν έκανε το βήμα, να έρθει κι αυτός με το τρακτέρ του και να ενισχύσει το μπλόκο.

Στην Ημαθία, μπλόκο στη διασταύρωση της Νάουσας έστησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι αγρότες της περιοχής, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας». Οι αγρότες που συσπειρώνονται στον Αγροτικό Σύλλογο Πιερίων παραμένουν με τα τρακτέρ τους στην πλατεία του χωριού Παλατίστια, διαμαρτυρόμενοι για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας, σήμερα, Παρασκευή, δίνουν ραντεβού, στις 11 π.μ., στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια, προκειμένου αγωνιστικά να προβάλουν το αίτημά τους για ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Παραιτήθηκε ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας, Βογκάν Γέθινγκ

otavoice

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα

otavoice

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας ενάντια στο νομοσχέδιο για Ψυχική Υγεία και Απεξάρτηση

otavoice

Αλλεπάλληλοι και μυστηριώδεις εκτροχιασμοί τρένων στη Ρωσία

otavoice

ΕΛΑΣ: Αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς – Έχουν εξιχνιασθεί 78 υποθέσεις

otavoice

“Κάηκε” η Μαδρίτη για τους πρωταθλητές Ευρώπης (video)

otavoice