OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Αγράφων: 3.000 ευρώ σε κάθε γέννα- Διεκδίκηση ανταποδοτικών από ΔΕΗ

ΔΉΜΟΣ ΑΓΡΆΦΩΝ
3000 ΕΥΡΏ ΣΕ ΚΆΘΕ ΓΈΝΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΊΚΗΣΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΡΏΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΌ…..

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων παίρνοντας δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την βελτίωση της ζωής των δημοτών, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλέξης Καρδαμπίκης. 
Συγκεκριμένα:

√ Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στα πλαίσια στήριξης των νέων οικογενειών, η προεκλογική δέσμευση γίνεται πραγματικότητα και έτσι όλες οι οικογένειες που απέκτησαν παιδί το 2023 και έχουν εισόδημα μέχρι και 20.000 ευρώ, θα ενισχυθούν οικονομικά με 3000 ευρώ.

Η οικονομική βοήθεια θα δοθεί και στις μονογονεϊκές οικογένειες που απέκτησαν παιδί το 2023 και το εισόδημά τους είναι μέχρι 15.000 ευρώ.

Ο Δήμος Αγράφων θα προσφύγει δικαστικά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κατά της ΔΕΗ για την μη απόδοση ανταποδοτικού τέλους από το υδροηλεκτρικό των Κρεμαστών.

Η Ευρωπαία επίτροπος ανταγωνισμού, το ΤΕΕ και άλλοι θεσμικοί φορείς, παλαιότερα, είχαν επίσημα τοποθετεί για το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας ότι η επίμαχη επιβάρυνση αποτελεί ειδική εισφορά που αποδίδεται από παραγωγούς ενέργειας ανεξάρτητα από το μέγεθος τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Αν και έχουν γίνει πολλές συναντήσεις με τους υπεύθυνους της ΔΕΗ για το συγκεκριμένο θέμα, οι συναντήσεις αυτές δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Οπότε αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε άμεσα σε ένδικα μέσα για τη δικαίωση μας.

Απαιτούμε η τοπική κοινωνία να λαμβάνει οφέλη γιατί τα έχει ανάγκη προκειμένου να στηριχθεί ο τόπος και να μην αναγκάζονται οι κάτοικοι των Αγράφων να εγκαταλείπουν τη γη

Σχετικά Άρθρα

Το αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου εγκαινίασε η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

otavoice

ΠΔΕ-Β. Γιαννόπουλος : «Οδική ασφάλεια και αντιπλημμυρική θωράκιση σε προτεραιότητα»

otavoice

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος στη Ρακίτα Αχαΐας

otavoice

Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού σε γειτονιές, πλατείες και σχολεία της Πάτρας

otavoice

«Συμπολιτεία»: Οι πολίτες μας αποκτούν έναν χώρο «στολίδι» στη Νέα Πεντέλη

otavoice

Συνάντηση Λέντζα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

otavoice