OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κένυα: 3 νεκροί και 271 τραυματίες σε πυρκαγιά από έκρηξη αερίου στο Ναϊρόμπι

Τρία άτομα έχασαν την ζωή τους και τουλάχιστον 271 τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πελώρια πυρκαγιά εξαιτίας έκρηξης αερίου τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο Ναϊρόμπι, ανακοίνωσε σήμερα ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός.

Χάρη σε «συντονισμένες ενέργειες διαφόρων μονάδων επέμβασης» κατορθώθηκε «να απομακρυνθούν εσπευσμένα 271 άνθρωποι και να διακομιστούν σε διάφορα κέντρα υγείας στο Ναϊρόμπι», την κενυατική πρωτεύουσα, τόνισε ο Ερυθρός Σταυρός μέσω X (του πρώην Twitter), προσθέτοντας ότι προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άλλους 27 ανθρώπους επιτόπου.

(Photo by Luis TATO / AFP)

«Έχουμε τρεις θανάτους μέχρι στιγμής και οι ομάδες μας εξακολουθούν να ελέγχουν εδώ», είπε ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας της Κένυας, Ντάγκλας Κάνγια, στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σημείο.

Από την πλευρά του, ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο X ότι «οι συντονισμένες ενέργειες πολλών μονάδων ανταπόκρισης είχαν ως αποτέλεσμα την επιτυχή εκκένωση 271 ατόμων σε διαφορετικά κέντρα υγείας στο Ναϊρόμπι».

Σύμφωνα με τις πρώτες λεπτομέρειες της εκδήλωσης, που έδωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Κένυας στο κοινωνικό δίκτυο Embakasi», περίπου δεκαοκτώ χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας της Κένυας.

«Ένα φορτηγό με άγνωστη πινακίδα που ήταν φορτωμένο με αέριο εξερράγη, προκαλώντας μια τεράστια βολίδα που εξαπλώθηκε ευρέως», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

 (Photo by LUIS TATO / AFP)

Φιάλη αερίου χτύπησε αποθήκη ρούχων και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, με αποτέλεσμα η φωτιά να προκαλέσει ζημιές σε οχήματα και εμπορική ιδιοκτησία, συμπεριλαμβανομένων πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον Mwaura, τα σπίτια στη γειτονιά πήραν επίσης φωτιά, επηρεάζοντας μεγάλο αριθμό κατοίκων που βρίσκονταν σε αυτά.

Οι αρχές ζήτησαν από τον πληθυσμό να μείνει μακριά από την πληγείσα περιοχή για να επιτρέψει στις ομάδες διάσωσης να εργαστούν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Σχετικά Άρθρα

Μικρή μείωση στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με τον Αύγουστο

otavoice

Π. Γερουλάνος: «Μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, δεν με κρατάει κανένας»

otavoice

Χ. Δούκας: Το πρόβλημα στη χώρα είναι να αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης, τα συμφέροντα, τις ελίτ

otavoice

Το Κίεβο εξαπέλυσε κύματα επιθέσεων με στόχο διυλιστήριο και ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς

otavoice

Ευθύμιος Λέκκας: Με φοβίζει η τάση ερημοποίησης, στη Θεσσαλία

otavoice

Θλίψη για το θάνατο του ηθοποιού Δάνη Κατρανίδη

otavoice