OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνεχίζουν τον αγώνα οι αγρότες- «Διεκδικούμε το αυτονόητο… την επιβίωσή μας»

Ολοκληρώθηκε το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Agrotica αλλά ο αγώνας συνεχίζεται.

Οι αγρότες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στην ΔΕΘ, για το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 30ης Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Oι πρώτοι αγρότες κατεύθασαν από τη Νάουσα και τα Γρεβενά λίγο μετά τις 11 το πρωί στη Βόρεια Πύλη επί της Εγνατίας οδού. Στο ίδιο σημείο έφτασαν και οι αγρότες από τη Θεσσαλία, οι οποίοι ξεκίνησαν με λεωφορεία και τα ΙΧ τους νωρίς το πρωί από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία.

«Στέλνουμε μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι αν δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα μας δεν γυρίζουμε στα σπίτια μας» τόνισε ανοίγοντας τη συγκέντρωση ο Κώστας Τζέλλας, μέλος της Γραμματείας Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας

«Εργατιά – αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», «Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» είναι συνθήματα που φωνάζουν οι αγρότες.

Σε μια συμβολική κίνηση αγρότες από την Αγιά της Λάρισας έριξαν στο οδόστρωμα κάστανα και μήλα.


Στη βόρεια Πύλη οι αγρότες από τη Θεσσαλία έκαναν μια ανοικτή ομιλία, ενώ από στιγμή σε στιγμή, αναμένεται να κάνουν πορεία μέσα στη ΔΕΘ και θα κατευθυνθούν στη νότια πύλη, όπου είναι συγκεντρωμένοι συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας παρατάξει πάνω από 300 τρακτέρ.

Μέχρι στιγμής πάντως, είναι ήρεμο το κλίμα, ενώ δεν έχουν κλείσει δρόμοι.

Οι αγρότες καλούν σε παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια, την ερχόμενη Τρίτη, με ένα και μοναδικό αίτημα, όπως λένε, την επιβίωσή τους.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Κώστας Τζέλλας, μέλος Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Δήμητρα Δαλδογιάννη, εκλεγμένη του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Δημογιάννης, εκπρόσωπος Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκου Ανθήλης, Διονύσης Δρένος, εκπρόσωπος μπλόκου Αλμωπίας – Πέλλας, Στέφανος Πανταζής, πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Πρέβεζας, Χάρης Κυριαζίδης, πρόεδρος Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Κ. Μακεδονίας και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, Χρήστος Λίγδης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας από το μπλόκο Αταλάντης, Σούλης Αϊβαζίδης, πρόεδρος Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αν. Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας και Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας

Σχετικά Άρθρα

Έφυγαν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου

otavoice

Σε Λάρισα και Κόρινθο τα νέα κρούσματα πανώλης

otavoice

Ισραήλ: 9 νεκροί, 34 τραυματίες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

otavoice

Ιρλανδία: «Απάνθρωπο και επαίσχυντο» το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

otavoice

Ελληνική Λύση: Υπό την ανοχή Μητσοτάκη η βεβήλωση του Ολυμπιακού Ιδεώδους στο Παρίσι

otavoice

Δολοφονικό πλήγμα του Ισραήλ σε σχολείο στην Γάζα- 30 νεκροί, πολλά παιδιά

otavoice