OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Στον αγώνα οι αγρότες, κλείνουν σήμερα την εθνική Θεσσαλονίκης – Μουδανιών

Μετά το ραντεβού του Σαββάτου στην 30η Agrotica, στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες επιστρέφουν στα χωριά τους, συνεχίζοντας τον αγώνα τους, τονίζοντας ξανά και ξανά ότι το μοναδικό τους αίτημα είναι η επιβίωση.

Ελαιοπαραγωγοί, σιτοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι που έχουν παρατάξει 120 τρακτέρ στον κόμβο Μουδανιών, στήνουν φραγμό στις 10 το πρωί και κλείνουν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών τουλάχιστον μέχρι τις 8 το βράδυ και στα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, αγρότες της Χαλκιδικής με περίπου 40 τρακτέρ θα κινηθούν σε κομβόι προς τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να αποκλείσουν την περιοχή γύρω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Την ίδια ώρα, τα τρακτέρ που έχουν παραταχθεί στον κόμβο της ΧΑΝΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα αποχωρήσουν και οι αγρότες θα επιστρέψουν στις περιοχές τους της Κεντρικής Μακεδονίας. Χθες, πραγματοποίησαν μεγάλο συλλαλητήριο, στο οποίοεπανέλαβαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Επίσης αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας προχωρούν σήμερα σε στήσιμο νέου μπλόκου, παρατάσσοντας τρακτέρ στην Ερμίτσα Αγρινίου στις 12:00 το μεσημέρι.Βρίσκονται ήδη σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το σημείο συμβολικού αποκλεισμού βρίσκεται επί της Ε.Ο. Αγρινίου -Θέρμου.

Σε μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια είναι το ραντεβού των αγροτών των Χανίων αύριο Δευτέρα στις 11 το πρωί ενώνοντας τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους αγρότες να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους.

Οι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά με 200 ευρώ το στρέμμα, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ολοκληρωμένο πρόγραμμα δακοκτονίας με ευθύνη του κράτους και αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Οι νεότερες αποφάσεις των αγροτών αναμένονται την Τρίτη, στο παναγροτικό συλλαλητήριο στη Νίκαια.

 Μήνυμα για κοινό αγώνα από την Agrotica 

Μήνυμα για κοινό αγώνα με πανελλαδικό συντονισμό έστειλαν από τη Θεσσαλονίκη οι αγρότες που μέρες τώρα βρίσκονται στον δρόμο και παλεύουν για την επιβίωσή τους, ενάντια στη νέα ΚΑΠ που τους ξεκληρίζει, διεκδικώντας παράλληλα ικανοποίηση των αιτημάτων τους για μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, χαμηλή τιμή στο ρεύμα, κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Στερεά, πλημμύρισαν μέσα κι έξω τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η 30η Agrotica, βροντοφωνάζοντας «Τώρα με τα πόδια και με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» και «αγρότες ενωμένοι ποτέ νικημένοι».

Σχετικά Άρθρα

Ελληνική Λύση: Υπό την ανοχή Μητσοτάκη η βεβήλωση του Ολυμπιακού Ιδεώδους στο Παρίσι

otavoice

Δολοφονικό πλήγμα του Ισραήλ σε σχολείο στην Γάζα- 30 νεκροί, πολλά παιδιά

otavoice

Το ρόβερ της NASA ανίχνευσε πιθανώς αρχαία μικροβιακή ζωή στον Άρη

otavoice

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή για εκκένωση περιοχών της Χαν Γιουνίς

otavoice

Φιλιππίνες: Διαρρέει βιομηχανικό καύσιμο από το βυθισμένο πετρελαιοφόρο

otavoice

Παρίσι 2024: Προκρίθηκε ο Στέφανιος Ντούσκος στα προημιτελικά του σκιφ

otavoice