OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Θρίλερ στις εκλογές στην ΠΕΔ Ηπείρου- Ποιοι εκλέγονται

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία στην ΠΕΔ Ηπείρου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπων στην ΓΣ της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.

Στον ψήφο κρίθηκε η πρωτιά όπου η παράταξη της Κεντροαριστεράς “Αυτοδιοικητική Συνεργασία” πήρε 56 ψήφους έναντι 55 ψήφων της παράταξης “Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί Ηπείρου”  και είναι η νικήτρια των εκλογών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.

Η νικήτρια παράταξη κερδίζει 12 έδρες και η δεύτερη παράταξη καταλαμβάνει 8 έδρες.

Ο μεμονωμένος υποψήφιος Δήμαρχος Δωδώνης και απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης με 13 ψήφους, εκλέγεται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο καταλαμβάνοντας μία έδρα, ενώ η παράταξη του ΚΚΕ Λαϊκή Συσπείρωση πήρε 6 ψήφους και δεν βγάζει έδρα στο ΔΣ.

Από την παράταξη της Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας εκλέγονται οι Νίκος Βαίτσης Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Νίκος Ζαχαριάς Δήμαρχος Πάργας, Κώστας Καψάλης Δήμαρχος Πωγωνίου, Θωμάς Μπέγκας Δήμαρχος Ιωαννίνων και Παναγιώτης Νταής Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Βασίλης Τσίγκος Δήμαρχος Φιλιατών.

Εκλέγονται επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Καραγιάννης, Ελευθερία Κοσσυβάκη, Γιώργος Νίτσας, Σπύρος Πάικας, Γιώργος Παπαδιώτης και Στέφανος Σίντος.

Από την παράταξη των Ενωμένων Αυτοδιοικητικών εκλέγονται οι Περικλής Μίγδος Δήμαρχος Καραισκάκη, Μιχάλης Πλιάκος Δήμαρχος Ζίτσας, Χριστόφορος Σιαφάκας Δήμαρχος Άρτας και Γιώργος Σουκουβέλος Δήμαρχος Ζαγορίου.

Από την ίδια παράταξη εκλέγονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Ακονίδου, Σπύρος Βαλάκος, Σπύρος Κόκκαλης και Γιάννης Τσώλης.

Σχετικά Άρθρα

Γ. Δημαρέλος: Απόλυτη προτεραιότητα για εμάς το συμφέρον της Θεσσαλονίκης …

otavoice

Την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας έθεσε ο Ν. Κοροβέσης, στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

otavoice

O Περιφερειάρχη Κρήτης για τους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες

otavoice

Στ. Αρναουτάκης: «Η παραγωγική βάση της Κρήτης είναι ο αγροτικός τομέας»

otavoice

Δ. Αγίας Παρασκευής: Ανοίγουν 40 επιπλέον θέσεις στο Αθλητικό Κέντρο Νότου για το summer camp

otavoice

Δ. Κιλκίς: Δωρεάν κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε ΑμεΑ, στο Ορφάνι Καβάλας

otavoice